Juve "posebnim oružjem" sredio gradskog rivala i došao do velike pobjede

Stara dama bolja od Torina

Juve "posebnim oružjem" sredio gradskog rivala i došao do velike pobjede

Edmir Škorić

U derbiju osmog kola italijanske Serije A Juventus je ugostio Torino, a okršaj gradskih rivala pripao je domaćinu koji je slavio sa 2:0.

Prvih 45 minuta završeno je bez golova i praktično bez pravih šansi, no u nastavku je Juventus slomio otpor gostiju i ostvario jako bitnu pobjedu nad komšijama.

Tim Massimiliana Allegrija danas je imao "posebno oružje" i odlično ga je iskoristio. U dva navrata su, naime, iz prekida postizali golove i da ih nije bilo, pitanje je da li bi imali pobjednika u ovom meču.

Prvi gol postigao je Federico Gatti u 47. minuti. Izveden je korner, nastala je velika gužva, na kraju je Gatti glavom loptu poslao u mrežu Milinković-Savića.

Nakon tog gola Juventus je zaigrao slobodnije, bio je još opasniji, no opet je iz prekida došao do gola i tako dotukao protivnika.

Oglasi

Filip Kostić je u 62. minuti sjajno izveo korner, a Arkadisuz Milik glavom loptu zakucao u mrežu za konačnih 2:0.

Nije Juventus ništa posebno odigrao, Torino pogotovo, ali sve u svemu zaslužena tri boda najtrofejnijeg tima u Seriji A.

S ova tri boda Juve se penje na treće mjesto i ima 17 bodova, bod manje od Milana (koji ima utakmicu manje) i dva od vodećeg Intera, koji je danas kiksao odigravši 2:2 s Bolognom na svom stadionu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stara dama će upravo Milanu gostovati u narednom kolu, a ono dolazi tek za dvije sedmice, pošto nam slijedi reprezentativna pauza.

Večeras još ostaje da se odigra meč Genoe i Milana od 20:45 sati, a ostale utakmice na programu su sutra.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi