Paul Pogba je od danas na minimalcu u Juventusu!
Foto - EPA

Pravila su jasna

Paul Pogba je od danas na minimalcu u Juventusu!

Midhat Šljivak

Francuski veznjak Paul Pogba (30) danas je saznao katastrofalne vijesti. Drugi uzorak doping testa također je bio pozitivan i fudbaler Juventusa se suočava s dugogodišnjom suspenzijom iz fudbala. Pad na doping testu ostavlja ga bez miliona i on će od danas biti na godišnjem minimalcu za igrače Serije A.

Paul Pogba pozitivan je i na B uzorku doping testa na testosteron i vezni fudbaler Juventusa suočava se s dugogodišnjom suspenzijom iz fudbala.

Protiv francuskog fudbalera sada će biti pokrenut disciplinski postupak u kojem će mu biti izrečena kazna. Ona bi mogla ići i do četiri godine zabrane bavljenja fudbalom.

Imat će Pogba priliku da se brani, ali suspenzija je neizbježna. Također, on po automatizmu zbog kršenja doping pravila ostaje bez bogatog ugovora sa Starom damom i umjesto godišnje plate od osam miliona eura neto, primat će minimalac.

Taj minimalac za fudbalere u Italiji iznosi 27.300 eura neto na godišnjem nivou, no jasno je da će rukovodstvo Stare dame nakon ove vijesti pokušati raskinuti ugovor s 30-godišnjim fudbalerom.

Trenutno on ne može biti jednostrano raskinut sve dok se ne donese zvanična odluka o kazni. U slučaju suspenzije između dvije i četiri godine, klub ima mogućnost da raskine saradnju s njim bez ikakvih obaveza.

Paul Pogba se prošle godine vratio u Juventus nakon što je šest godina proveo u Manchester Unitedu. Međutim, povrede su ga uništile i propustio je gotovo kompletnu prošlu sezonu.

Ove sezone je odigrao dvije utakmice. Zatim je stigla vijest o padu na doping testu i tu bi mogao biti kraj njegovoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U klupskoj karijeri fenomenalni veznjak je igrao samo za Manchester United i Juventus i to u dva navrata i prethodnih godina je važio za jednog od najboljih veznih fudbalera svijeta.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 91 meč i postigao je 11 golova, a 2018. godine je osvojio titulu prvaka svijeta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi