Juventus u test meču porazio B tim, Ronaldo pogodio, Pjaniću poluvrijeme

Pripremna utakmica Stare dame

Juventus u test meču porazio B tim, Ronaldo pogodio, Pjaniću poluvrijeme

Fudbaleri Juventusa pobijedili su danas u Villar Perosi B tim sa visokih 5:0 u okviru test meča pred početak nove sezone u Seriji A. 

Stara dama već tradicionalno u ovom malom mjestu pokraj Torina igra test utakmice pred početak sezone, a drugačije nije bilo ni ove godine. Iako je kapacitet ovog stadiona oko 5,000 gledatelja, procjenjuje se da ih je bilo čak tri puta više danas, a razlog je vrlo jednostavan - Cristiano Ronaldo.

Portugalskom majstoru je trebalo samo osam minuta igre da postigne prvijenac u dresu Juventusa. Istrčao je sam pred golmana protivnika i lagano ga matirao. Do kraja susreta B tim je postigao prvo autogol preko Capellinija, da bi kasnije njihovu mrežu tresao Paulo Dybala dva puta i jednom Marchisio.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić igrao je drugo poluvrijeme ovog susreta, dok je Cristiana Ronalda na poluvremenu zamijenio Mario Mandžukić.

Inače, Juve Seriju A počinje narednog vikenda, a prvi susret je gostovanje kod Chieva.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi