Juventus već obavijestio Raiolu o svojim planovima, Pjanić plaća ceh?

Veliki transfer u najavi

Juventus već obavijestio Raiolu o svojim planovima, Pjanić plaća ceh?

A. Čaušević

Bez obzira što je upitno šta će biti o aktuelnoj sezoni i da li će uopšte biti završena o ljetnim transferima se već špekuliše. Od bh. reprezentativaca najaktuelniji je Miralem Pjanić. 

Od njegovog dolaska u Juventus na ljeto 2016. godine Pjanića mediji na Apeninima tradiconalno svakog ljeta sele iz Torina, a dojam je kako je odlični veznjak trenutno puno bliže odlasku nego ostanku u Torinu.

Prema izvještajima italijanskih medija Juventus je već obavijestio Mina Raiolu o planovima da u Torino tokom ljeta vrate Paula Pogbu. Bianconeri su kontroverznom agentu poručili da su spremni za povratak Francuza.

Cifra za koju bi se Pogba vratio u Juventus iznosi 110 miliona eura s tim da će franucski veznjak morati pristati na smanjenje plate jer mu Stara dama ne može plaćati 15 miliona godišnje kao Manchester United.

Pogba ne krije svoje osjećaje prema Staroj dami. Francuz se prije nekoliko dana snimio kako trenira u dresu Juventusa i tako dodatno zagolicao maštu pristalicama najtrofejnijeg italijanskog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gazzetta dello Sport navodi kako bi Pogbin povratak mogli isplatiti Miralem Pjanić i Sami Khedira. U Juventusu smatraju da za bh. reprezenativca mogu uzeti do 70 miliona eura, dok se Khedire žele riješti radi njegove visoke plate. Ovaj 32-godišnjak zarađuje čak šest miliona godišnje.

Pronaći mušteriju za Pjanića Juventusu neće biti teško. Najzagrijaniji je PSG. Francuski prvak već godinama ima na radaru bh. fudbalera. Prethodnih dana se spominju Real i Chelsea.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BetonskiMozgovi
Hoće se usrećiti s Pogbom. A Pjaniću je i bolje da ide.
4 2
Mirsad1705
Pogba je u Mančesteru pokazao uglavnom neprofesionalizam svojim nezalaganjem i čestim najavama promjene kluba te još češćim povredama. Mislim da će se Juventus uvaliti u probleme, jer čim Pogbi (iz bilo kojeg razloga) prorade mušice, počeće priča o njegovom odlasku (u Real npr.), pa će se ponoviti situacija iz Junajteda, koji bi (u slučaju da do transfera dođe) jedini ovdje profitirao, jer je već doveo Pogbinu zamjenu, Brunu Fernandeza, koji igra bolje od Pogbe. Istovremeno bi se oslobodili i Pogbine astronomske plate.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije