VAR uništio Juventus - Poništeno je nemoguće, promašeno sve do posljednje sekunde
Foto - EPA

Trijumf Stare dame

VAR uništio Juventus - Poništeno je nemoguće, promašeno sve do posljednje sekunde

Midhat Šljivak

Juventus je u 10. kolu italijanske Serije A dočekao Veronu, a na kraju je ovaj meč završen pobjedom Stare dame od 1:0. Pobjedu je donio Cambiasso u posljednjim sekundama utakmice.

Juventus kao da ne može spojiti dvije dobre utakmice ove sezone. Nakon pobjede nad Milanom u prošlom kolu očekivalo se da će večeras u Torinu lagano savladati Veronu, no to se nije dogodilo tako lako. Ipak, u 96. minuti Cambiasso je uspio donijeti pobjedu Staroj dami.

Dobro je domaći tim ušao u meč. Stvarale su se šanse, a u 13. minuti viđen je zaista nevjerovatan trenutak. Moise Kean postiže pogodak, ali VAR je ustvrdio da mu je krampon bio u ofsajdu i pogodak je poništen.

[twitter]https://twitter.com/Juventus_a_vita/status/1718343383565963367[/twitter]

Definitivno ovakve vrste ofsajda kvare fudbal i ljubitelji ovog sporta jedva čekaju da se ovakve scene više ne ponavljaju.

Nikako Juve nije mogao probiti bunker Verone. Na odmor se otišlo bez golova, a u nastavku je Massimiliano Allegri krenuo na sve ili ništa.

Oglasi

U 53. minuti Moise Kean ponovo pogađa protivničku mrežu. Ipak, i ovog puta je VAR u glavnoj ulozi i poništen je gol zbog prekršaja u Keana u začetku akcije.

Napravio je Allegri brojne izmjene. Krenuo je u potpunu ofanzivu, ali Veronin bunker je bez problema izdržavao sve napade, te se čekalo na neku kontru koja bi im donijela eventualno vodstvo.

Prijetio je Juve do kraja nekoliko puta, Yildiz je promašio zicer, ali je u posljednjim sekundama utakmice ipak uspio doći do gola. Nakon ubačaja skače Milik, njegov udarac je zaustavljen, no na pravom mjestu je Cambiasso koji je postigao gol za pobjedu svog tima.

Juventus je s ova tri boda preuzeo vrh tabele s 23 boda. Verona je s druge strane tek na 16. mjestu tabele sa samo osam osvojenih bodova, ali je pokazala da zna biti itekako neugodan tim za sve.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 10. kolo:

Juventus - Verona 1:0

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...igralo se dok Juventus ne pobijedi...
0 3
juve10
Zasluženo, prečke, stative, varovi.... Konačno se vratio taj duh i želja za pobjedom
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi