Roma je u januaru dva puta nudila Edina Džeku Juventusu, ali je torinski klub odbijao ponude
Roma je žaljela dovesti Gonzala Higuaina i uključila je Edina Džeku kao dio ponude, ali je Juventus i to odbio

Prenosi Corriere di Torino

Roma je u januaru dva puta nudila Edina Džeku Juventusu, ali je torinski klub odbijao ponude

S. Pašalić

Bh. reprezentativac Edin Džeko će ovog ljeta po svemu sudeći napustiti Rim.

Već neko vrijeme se 33-godišnji napadač Rome povezuje sa brojnim klubovima, a najveći favorit za njegovo dovođenje je milanski Inter.

Pored Intera, nekoliko klubova iz Bundeslige je pokazalo interes za Džeku, a France Footbal je nedavno tvrdio i da se PSG na ljeto sprema poslati ponudu za igrača Rome.

Rimski klub traži 20 miliona eura za Džeku, a trenutno je čini se samo PSG spreman platiti ovu cifru, a očekuje se da će se još neki klubovi uključiti u utrku za bh. reprezentativca.

Ono što se do sada nije znalo je da je Roma u januaru ponudila Edina Džeku Juventusu, ali je torinski tim odbio tu ponudu.

Prema pisanju Corriere di Torino Juventus je odbio prvu ponudu Rome, a nekoliko sedmica kasnije kada je klub iz Torina tražio narednu destinaciju na koju bi poslao Gonzala Higuaina Roma je ponovo nudila Džeku kao dio ponude, ali je Juventus ponovo odbio tu ponudu i Higuain je otišao na posudbu u Chelsea.

Roma će sutra na svom stadionu dočekati Juventus u derbiju u kojem će tražiti tri boda koja su joj potrebna ukoliko želi zadržati šanse da osigura mjesto u Ligi prvaka naredne sezone.

Džeko je pred utakmicu s Juventusom dao opširan intervju

"Utakmica s Juventusom je uvijek važna, i za njih koji će imati dosta motiva. Ronaldo želi biti prvi strijelac. U italijanskom prvenstvu niko ti ništa neće pokloniti, ali mi do kraja trebamo osvojiti devet bodova i vidjet ćemo".

Roma je ove sezone odigrla 45 utakmica u svim takmičenjima, a otkrio je onu koju bi volio ponovo odigrati.

"Puno je onih koje bi želio ponovo igrati, možda onu u Ligi šaampiona protiv Porta više nego ostale. U prvenstvu bi ponovo odigrao drugo poluvrijeme gostovanja u Bergamu, da smo tada pobijedli sada bi naša pozicija na tabeli bila drugačija".

Komentarisao je i svoj učinak ove sezone. Na 37 mečeva zabio je 13 golova i upisao 10 asistencija. Istakao da je mogao i bolje.

"Nisam zadovoljan, trebalo je biti bolje kako za mene tako i za tim. Međutim, prošlost se ne može promijeniti. Trebamo dati sve da se plasiramo u Ligu prvaka, ali to neće biti lagano jer smo dosta poena ostavili pored puta."

Nakon nepune četiri sezone popularni Dijamant je zabio 86 golova u dresu Rome i tako postao osmi najbolji strijelac te je ispisao dio historije rimskog kluba.

"Da, ali nisam ništa osvojio. Čudno je kada uđeš u historiju i ne osvojiš ništa. Trebali smo biti bolji i za ove četiri godine osvojiti nešto. Ove sezone smo trebali biti bolji u Kupu Italije obzirom da je Juventus bio najjači u prvenstvu. Nismo uspjeli i ja sam prvi koji je razočaran".

Istakao da ja ima poseban odnos s Rimom te da mu je utakmica s Barcelonom najljepše sjećanje u dresu Rome.

"Uvijek sam govorio da sam sretan u Rimu i da se moja porodica ovdje dobro osjeća. Rim će za mene uvijek biti važan i kada se oprostim od fudbala. Utakmica s Barcelonom je sigurno najljepša, ne mogu reći ništa drugo. Nevjerovatna i prekrasna noć".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za kraj je poručio da se u fudbalu nikad ne smije reći "to se ne može desiti".

"Trebamo vjerovati u plasman u Ligu prvaka, ako ne vjerujemo onda je teško. Trebamo osvojiti devet poena inače nema bodova. U fudbalu se sve može desiti, vidjeli smo još jednom šta je Liverpool uradio u Ligi prvaka. U fudbalu se nikad ne smije reći 'ne može se desiti'", poručio je Džeko za kraj.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
samo lupetate gluposti koji će Edin PSGu !!!
1 0
karlhajncbrazzzo
6 puta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti