Juventusov "anonimus" je ključ transfer planova svog kluba

Čelnici Stare dame pronašli način da iskoriste Orsolinija

Juventusov "anonimus" je ključ transfer planova svog kluba

Juventus je krenuo u potragu za igračima koji će biti nosioci igre u budućnosti. Prije par godina se predviđalo da bi jedan od njih mogao biti i Riccardo Orsolini, ali sada je već jasno da on to neće biti, barem ne u Juventusu.

Ipak, Juventus će pokušati iskoristiti 22-godišnjeg Orsolinija kako bi osigurao jedan od željenih transfera.

Orsolini je u Juventus stigao 2017. godine iz Ascolija, ali nije dobio priliku u dresu Stare dame, već je poslan na posudbu - prvo u Atalantu, a potom i u Bolognu.

Ovaj mladi krilni fudbaler je trenutno na posudbi u Bologni, a sada su se pojavile informacije da će Juventus stopirati otkup njegovog ugovora.

Naime, Bologna ima opciju otkupa Orsolinijevog ugovora po isteku ove sezone, ali Juventus, navodno, planira vratiti svog mladog fudbalera i to na način da će uputiti kontraponudu i isplatiti sedam miliona eura.

Stara dama je spremna na ovaj finansijski izdatak jer joj je Orsolini potreban kao "teg" u ponudama za neki od eventualnih budućih transfera.

Naime, Juventus želi dovesti jednu od velikih nada italijanskog fudbala, a najveće želje su Romin Zaniolo i Fiorentinin Chiesa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jedini razlog zbog kojeg Juve želi vratiti Orsolinija je, dakle, taj da bi ovaj mladi fudbaler mogao biti iskorišten kako bi ponude za druge igrače mogle biti učinjene primamljivijima.

Inače, Riccardo Orsolini je ove sezone odigrao 28 utakmica za Bolognu u svim takmičenjima, postigao je pet golova i upisao isto toliko asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi