Kabak na pragu Milana

Pojačanje u odbrani

Kabak na pragu Milana

E. Škorić

FIFA-in agent Gaetano Di Caro kaže kako je transfer defanzivca Ozana Kabaka iz Schalkea u Milan jako blizu.

Štoper je i ljetos bio na meti Milana, a osim Rossonera u posljednje vrijeme ga je pratio i Liverpool, no čini se da je trenutno najbliže trenutnom lideru Serije A.

"Prema onome što sam čuo i osobno sam razgovarao s generalnim direktorom Schalkea o nekim interesima za transfer, već neko vrijeme razgovara s Milanom", rekao je agent Di Caro za Milannews.it.

“Ovdje u Njemačkoj sigurni su da je Milan već vrlo blizu Kabaka. Rossoneri su ga neko vrijeme tražili i već su bili blizu kad je Stuttgart ispao, ali on je pratio svog direktora kada je potpisao za Schalke".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Schalke je na dnu bundesligaške tabele, u velikim dugovima i problemima, pa se čini kako nema nijedne prepreke da Kabak napusti Gelsenkirchen i pređe u Milan.

"Schalke je ljeti odredio cijenu od 30 milijuna eura plus bonusi, ali s obzirom na trenutnu financijsku i sportsku situaciju u Schalkeu, rekao bih da će ga pustiti za oko 23-25 miliona eura", dodao je agent.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nono
Po svemu sudeči potpuno si u pravu !! Čisti zelenaši koje samo profit zadovoljava- kupi najeftinije i pod imenom i autoritetom imen Milana prodaj što skuplje ! Nažalost to če se dobit od glavu klubu i nama navijačima a za fond manje više mi je svejedno !!
0 2
Salence
mjere do kud je Schalke spreman spustiti cjenu,iz sedmice u sedmicu tonu sve dublje.Nikad još Milan nije bio ovoliko"štedljiv".Sad odlučuje lihvarski fond o kupovinama i prodajama,vode se profitom ne fudbalom.Da su vlasnici kluba mrvu zainteresiraniji,samo mrvu,sad kad je Milan prvi na tabeli pred božić investirali bi u po jednog igrača po liniji.I taj novac bi kasirali na ljeto u LŠ.Ako ikad---sad da potvrde interes i dobar rad kluba.Lično,mislim da je Elliot Fond (lihvarsko udruženje)ogroman problem koji je zadesio Milan.Osuđeno na propast
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi