"Kada je Mourinho odlazio, Lampard, Terry i Drogba su plakali, bilo je kao da je neko umro"

Sidwell se prisjetio

"Kada je Mourinho odlazio, Lampard, Terry i Drogba su plakali, bilo je kao da je neko umro"

Nekadašnji fudbaler Chelseaja Steve Sidwell prisjetio se atmosfere u svlačionici onog dana kada je klub prvi put napuštao Jose Mourinho.

Portugalac je Chelsea prvi put preuzeo u ljeto 2004. godine. Bio je na klupi pune tri sezone i na početku četvre dobio otkaz.

Koliko su igrači bili vezani za njega pokazuje podatak da su gotovo svi plakali u svlačionici kada se opraštao. To je za The Athletic ispričao Sidwell koji je u to vrijeme bio član ekipe.

"Svi igrači su bili uz njega, nije izgubio svlačionicu kako se pisalo. Na dan kad je odlazio vozio sam suprugu na aerodrom i vijest čuo na radiju. Bio sam šokiran. Pozvani smo na sastanak, bilo je jako čudno gledati kako se oprašta. Bio je potpuni muk u svlačionici, kao da je neko umro", prisjetio se on i dodao:

"Kad vidite jake ljude poput Didiera Drogbe, Franka Lamparda i Johna Terryja kako plaču, jasno vam je da odlazi veliki čovjek".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinho se u Chelsea vratio na ljeto 2013. godine, ponovo osvojio ligu sezonu kasnije, ali klub napustio na početku treće sezone u timu, odnosno krajem 2015. godine.

Prethodno je u prvom mandatu Plavcima donio još dvije titule u Premiershipu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi