Kadeti Slobode deklasirali Mladost DK

Nova pobjeda izabranika Adnana Jahića

Kadeti Slobode deklasirali Mladost DK

E. Dindić

U okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za kadete svoj susret na Tušnju odigrali su Sloboda i Mladost DK. Na kraju i više nego ubjedljivo slavili su domaći fudbaleri rezultatom 5:1 (3:0). 

Od početka utakmice trener domaćeg sastava Adnan Jahić nametnuo je žestok tempo utakmice, što im se isplatilo u 6. minuti kada je Mahmud Ali pogodio za 1:0. Slobodini fudbaleri i poslije vodstva nastavili su da atakuju na gol gostujućeg sastava što se isplatilo u 25. minuti kada je Anes Hadžić pogodio za 2:0, da bi desetak minuta kasnije Haris Hasanović iz jedanaesterca pogodio za 3:0.

Ujedno to je bio i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak susreta donio nam je još tri gola. Prvo je Amar Pekarić pogodio u 64. minuti za 4:0, da bi samo dvije minute kasnije Adin Begić smanjio na 4:1.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Konačan rezultat susreta postavlja Mahmud Ali u 78. minuti svojim drugim golom za visokih 5:1, te nova tri boda na kontu izabranika Adnana Jahića.

Top Komentari

user1604155860
Odlican rad sa mladjima kategorija a ce doci na naplatu kad tad samo F. K. S L O B O D A
1 0
Karić
Čuj trener nametnuo žestok tempo, Igrači valjda nametnuli žestog tempo. Reklama ....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi