Kako Blaszczykowski spašava voljeni klub? Kupi ga!
EPA

Kuba velikog srca

Kako Blaszczykowski spašava voljeni klub? Kupi ga!

Proslavljeni poljski fudbaler Jakub Blaszczykowski smislio je na koji će način spasiti svoj voljeni klub.

Blaszczykowski je fudbalsko ime napravio u Borussiji Dortmund u čije redove je došao iz Wisle, a po završetku višegodišnje njemačke epizode vratio se u Krakow.

Uslijed finansijskih problema koje je klub imao Blaszczykowski je pristao da igra za svega 100 eura mjesečno, a Wisli je stanje sada dodatno zakomplikovala pandemija koronavirusa, u toj mjeri da su neki mediji već najavili bankrot.

Nebrojeno puta dosad Blaszczykowski je izjavio kako Wislu smatra "svojim" klubom, a sada je to i pokazao tako što je uz dvojicu prijatelja biznismena Tomasa Jadzynskog i Jaroslawa Krolewskog odučio da kupi klub i spriječi crni scenarij.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

"On je nevjerovatno dobra osoba i sada daje ono što nikada nije igralo veliku ulogu u njegovom životu, a to su materijalne stvari i novac", rekao je jedan od biznismena koji je postao suvlasnik Wisle s Kubom - Jaroslav Krolewski.

Posao je već praktički odrađen, čeka se samo službena potvrda 'preuzimanja', pa će tako Blaszczykowski u isto vrijeme biti jedan od vlasnika, igrač, finansijer...

Top Komentari

user1583752673
Bravo Kuba!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi