Kako će izgledati sastav Grčke protiv Lihtenštajna i ko bi mogao nastupiti protiv BiH?
Grci su se suočili sa ogromnim problemima pri sastavljanju ekipe (Foto: EPA)

Sastav pred naredne utakmice

Kako će izgledati sastav Grčke protiv Lihtenštajna i ko bi mogao nastupiti protiv BiH?

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Grčke Angelos Anastasiadis suočio se sa  brojim problemima pred kvalifikacione utakmice protiv Lihtenštanja i BiH.

Grci kvalifikacije otvaraju u subotu duelom u Vaduzu protiv Lihtenštajna, a tri dana kasnije će ponovo na gostovanje i to na Bilino polje.

Anastasiadis ima dosta problema u defanzivnom redu. Vasilis Torosidis i Kostas Manolas neće nastupati u predsojećim utakmicama, otpalo je još nekoliko poznatih imena zbog povreda, ali je grčki selektor uspio nekako da "skrpi" tim.

Izvjesno je da protiv Lihtenštajna neće nastupiti ni štoper Arsenala Sokratis Papastathopoulos. On je prethodnih dana trenirao po posebnom programu, ali vjerovatno da ga sutra neće biti na terenu.

Anastasiadis će još nije odlučio koju će formaciju koristiti protiv Lihtenštajna. Vjerovatno će to biti 3-5-2, dok bi protiv selekcije Bosne i Hercegovine trebao igrati sa 4-2-3-1.

Na golu će protiv Lihtenštajna sasvim sigurno biti Odysseas Vlachodimos, trio u odbrani bi trebali činiti Siovas, Risvanis i vjerovatno Kourbelis.

Vezni red i krilni dio ekipe će prema svemu sudeći činiti Zeca, Samaris, Fortounis, Bakasetas, Dionis (Masouras), u napadu je siguran Mitroglou, a pomagaće mu Koulouris ili Kolovos.

Protiv Bosne i Hercegovine bi se trebao vratiti Sokratis. Nije još uvijek poznato da li će nastupiti protiv naše selekcije, a bez njega bi sastav u utorak trebao izgledati ovako.

Na golu je ponovo Vlachodimos, a četvorku bez Sokratisa bi činili Siovas, Risvanis, Koutris i Bakakis. Vezni red bi činili Zeca i Samaris, dok bi malo ispred njih igrali Dionis, Masouras i Bakasetas.

Usamljen u napadu bi će vjerovatno biti Kostas Mitroglou, ali do utakmice u utorak je još dosta, pa bi meč protiv Lihtenštajna na kraju mogao donijeti i određene promjene unutar sastava.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kladionica Mozzart selekciji BiH dodjeljuje ulogu favorita protiv Grčke. Pogledajte kvote.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti