Kako je hamburger umalo presudio Hazardu?

Priča iz 2011. godine

Kako je hamburger umalo presudio Hazardu?

Edmir Škorić

Eden Hazard danas je jedan od ključnih igrača Chelseaja i belgijske reprezentacije, a svojevremeno je zbog hamburgera mogao da upropasti karijeru.

Godine 2011. je Hazard zbog hambugera napravio veliku glupost, ali tadašnjeg igrača Lillea taj potez, na njegovu sreću, nije skupo koštao.

Tada 20-godišnji Eden je igrao za Belgiju u kvalifikacijama za EP 2012. godine protiv Turske, a pola sata prije kraja meča selektor Georges Leekens odlučio je da ga izvede iz igre.

Eden ne samo da je ljutito prošao pored selektora, nego je otišao sa stadiona, da bi u blizini Brisela u jednom restoranu brze hrane naručio hamburgere s ostatkom porodice.

Šokantne su slike tada objavljene u belgijskim medijima, zbog čega je Hazard suspendovan na dva meča zbog svog neprofesionalizma.

Ta priča se i danas prepričava, a Hazard o tome sada kaže:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Te noći sam napravio glupu stvar, ali priča o hamburgeru, pričamo o tome u šali, ispala je legendarna".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti