Kako je propao Jackson Martinez: Ne mogu da spavam od bolova, ali najlakše bi bilo odustati
Nekada sjajni napadač je ove sezone nastupio 10 puta u dresu portugalskog tima i postigao je četiri pogotka (Foto: EPA)

Kolumbijca godinama muči stopalo

Kako je propao Jackson Martinez: Ne mogu da spavam od bolova, ali najlakše bi bilo odustati

Midhat Šljivak

Kolumbijac Jackson Martinez (32) nekada je važio za jednog od najboljih napadača u Evropi.

Nemilosrdno je Martinez tresao mreže u dresu Porta, ali nakon šestomjesečne agonije u Atleticu iz Madrida, odlučio se na odlazak u Kinu, a tamo je potpino nestao.

Trenutno 32-godišnji napadač igra za portugalski Portimonense na posudbi iz ekipe Guangzhou Evergrande, te je barem malo oživio karijeru.

Ipak, posljednjih nekoliko godina mu nije nimalo lako. Priznao je da već godinama osjeća velike bolove u članku, što je posljedica teške povrede koju je zadobio 2015. godine nastupajući za reprezentaciju.

Zbog toga je dva puta završio na operaciji. Prvo je 2016. godine operisao zglob, a zatim i godinu dana kasnije i to mu je očigledno unazadilo karijeru.

"Ova bol mi ne dozvoljava da spavam. Boli me nakon svakog treninga, svaki put kada odem na spavanje. Gotovo svake noći se probudim oko 3 ili 4 sata ujutro. Probudi me taj neugodan bol u stopalu. Traje uglavnom nekoliko minuta i odjednom prestane, te uspijem uhvatiti san", rekao je Martinez u razgovoru za Record.

Odustati od karijere nije želio

Bivši napadač Porta i Atletica ne može svakodnevno obavljati treninge. Maksimum su mu tri dana treninga sedmično, ali usprkos tome nije želio odustati od karijere.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Treninzi mi nisu nimalo lagani. Ne mogu trenirati dva ili tri dana zaredom. Volio bih to, volio bih da normalno treniram svaki dan, ali doktori i fizioterapeuti su mi rekli da to jednostavno nije moguće. Radim po posebnom programu. Najlakše bi bilo odustati od svega, ali to ne želim, iako je ovo svakodnevna borba", istakao je Martinez.

Kolumbijac je karijeru počeo u Independienteu iz Medellina, a igrao je potom za Chiapas, Porto, Atletico i Guangzhou.

Top Komentari

Zoilomas
Laze
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi