Živ je: Jackson Martinez konačno pronašao novi klub - "nižerazredni"
Foto: Portimonense

Šta uradi Kina nekadašnjem superstaru

Živ je: Jackson Martinez konačno pronašao novi klub - "nižerazredni"

Jackson Martinez je svojevremeno važio za veliku zvijezdu, ali kada su svi očekivali da dostigne svoj vrhunac, on je nestao - otišao je u Kinu.

Noseći dres Porta Martinez je terorisao protivničke odbrane, a 2015. godine je prodan Atletico Madridu za nešto više od 35 miliona eura.

Ipak, nakon samo pola sezone u dresu Jorgandžija odlučio se na nepopularan potez - napustio je Atletico i otišao po "kineske milione".

Na zimu 2016. godine je prešao u Guangzhou Evergrande za 42 miliona eura, ali njegova kineska avantura je očigledno prošla neslavno. Poželio se Martinez vratiti u Evropu, ali nikako nije mogao pronaći klub koji ga želi.

Ipak, danas je ovaj 32-godišnjak konačno ozvaničio svoj novi angažman, pa je tako Jackson Martinez od danas na posudbi u portugalskom Portimonenseu, klubu čiju ponudu samo prije nekoliko godina ne bi ni pogledao.

Portimonense je prošlu sezonu završio na 10. mjestu u prvom rangu portugalskog fudbala, dok je ovu počeo katastrofalno i trenutno je zakucan za dno tabele.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Pokušaće se tako ovaj zaboravljeni napadač upravo u Portimionenseu vratiti na pravi put, ali sigurno je da mu to neće biti lako.

Koliko je Martinez "propao" u Kini svjedoči i činjenica da je njegova vrijednost (prema Transfermarktu) sa 35 miliona eura 2015., sada spala na svega tri miliona.

Top Komentari

rimke
nije se uspio dogovorit sa zenickim turcima oko plate, a kaze od malih nogu je sanjao da igra za celik
21 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi