Kako Zvezda može do osmine finala LP ili šesnaestine finala EL?
Zvezda je već do ovog trenutka napravila nekoliko čuda u ovosezonskoj Ligi prvaka, ali plasman u osminu finala bio bi senzacija svih senzacija.

Bit će vrlo teško, ali šanse postoje

Kako Zvezda može do osmine finala LP ili šesnaestine finala EL?

Fudbaleri Crvene zvezde sinoć su napravili jedno od najvećih čuda u posljednjih 20-ak godina kada je u pitanju Liga prvaka jer su porazili Liverpool na Marakani sa 2:0 u okviru 4. kola grupne faze.

Da stvar bude još zanimljivija, Zvezda je ovom pobjedom itekako ostala u trci za plasman u Evropa ligu, ali u nekim kalkulacijama i u osminu finala Lige prvaka.

Naime, Beograđani sada imaju četiri boda iz isto toliko kola, odnosno jedan manje od PSG-a, a dva od Liverpoola i Napolija. U narednom kolu Zvezda gostuje Napoliju, a PSG dočekuje Liverpool. U slučaju da Zvezda otkine barem bod Napoliju na San Paolo stadionu ostat će u trci da prezimi u Evropi, a u nekim kalkulacijama će ostati čak i u slučaju poraza u Italiji. Naime, ako PSG u tom slučaju izgubi od Liverpoola kući, onda bi Zvezda i PSG u međusobnom duelu odlučivali putnika u Evropa ligu, ali to je ipak teško povjerovati da će se desiti.

Najrealnija opcija za Zvezdu je vjerovatni poraz na San Paolo stadiopnu i pobjeda PSG-a protiv Liverpoola. U tom slučaju bi Zvezda ostala na četiri boda, a Napoli bi imao devet, dok bi PSG imao osam, a Liverpool šest. U tom slučaju Zvezda bi morala poraziti PSG kući i nadati se porazu Liverpoola na Anfieldu od Napolija. Naravno, moguće je da Zvezda pobijedi u Napulju i u tom slučaju bi bila u vrlo izglednoj poziciji kada je u pitanju nastavak takmičenja u Ligi prvaka, ali to je već domena naučne fantastike.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako su svi ovi scenariji vrlo teško ostvarivi, sigurno je da za fudbalere Zvezde poslije sinoćnje pobjede više ništa nije nemgouće i da će učiniti sve kako bi se u ovoj grupi smrti probili do šesnaestine finala Evropa lige ili osmine finala Lige prvaka.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Da su babi muda...
12 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi