Rigat će vatru na jugu Apenina: Bonucci će ići, ali Juventus sprema spektakularnu zamjenu!

Želja je stameni Senegalac

Rigat će vatru na jugu Apenina: Bonucci će ići, ali Juventus sprema spektakularnu zamjenu!

E. Ganibegović

Prije nekoliko dana objavljeno je da će Leonardno Bonucci na ljeto najvjerovatnije napustiti Juventus. Izgleda da Stara dama neće puno tugovati, naprotiv. Sprema se spektakularna zamjena.

Prije nekoliko dana, tačnije u petak, italijanski mediji objavili su kako će Juventus zbog finansijskih poteškoća biti primoran da proda neke igrače, a jedan od njih je defanzivac Leonardo Bonucci.

"Stara dama" bi bila spremna da pusti 35-godišnjeg defanzivca da podmladi odbranu koju predvodi Masimiliano Allegri, a nova destinacija mogla bi biti Engleska.

Odredište Leonarda Bonuccija je vrlo iznenađujuće, a to bi trebao biti Manchester City. Pep Guardiola veliki je fan italijanskog defanzivca kojeg prati već nekoliko godina.

Mediji u Italiji i Engleskoj danas pišu o potencijalnoj zamjeni za legendarnog italijanskog stopera, a to bi mogao biti stameni senegalski stoper koji već ima iskustvo igranja u Italiji.

U pitanju je Kalidou Koulibaly koji je ime stekao igrajući za Napoli, pa će biti dosta komentara na jugu Italije, naročito negativnih, ako se Senegalac na kraju odluči da dođe u Juventus. 

Oglasi

Koulibaly je ove sezone odigrao 31 utakmicu za u dresu Chelseaja u svim takmičenjima, te je postigao dva pogotka, a predsjednik londonske ekipe odlučio je da na ljeto može ići svaki igrač ako za njega dođe adekvatna ponuda, pa je tako na transfer listi i on. 

Senegalskom defanzivcu ne nedostaje ponuda nakon što ga je Chelsea stavio na transfer listu, a Juventus je veoma zainteresovan za njegove usluge.

Mediji u inostranstvu tvrde da je Massimiliano Allegri imenovao Kalidoua Koulibalyja za glavnu metu ljeta za "Staru damu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vidjet ćemo koliko će novca za njegove usluge tražiti Chelsea. Prema Transfermarktu, on je trenutno vrijedan 25 miliona eura.

Podsjetimo, Senegalac se povrijedio prije 12 dana u prvoj utakmici Chelseaja i Real Madrida u Ligi prvaka, te je propustio revanš, kao i duel protiv Brightona u ligi. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi