Kalidou Koulibaly produžuje ugovor sa Napolijem

Iako ga traže brojni klubovi

Kalidou Koulibaly produžuje ugovor sa Napolijem

Senegalski stoper Kalidou Koulibaly uskoro će potpisati novi ugovor sa Napolijem, tvrdi predsjednik ovog kluba Aurelio De Laurentiis.

Koulibaly je, navodno, već dogovorio sve uvjete novog ugovora i sve što je preostalo jeste da se posao ozvaniči.

Senegalac će produžiti ugovor do 2023. godine i dobit će povećanje plate na 3.5 miliona eura, a ova vijest je možda iznenađujuća iz razloga što su se za njega raspitivali brojni evropski velikani.

Koulibaly će u svom ugovoru imati i otkupnu klauzulu od 100 miliona eura i jasno je da će Napolitanci dobro zaraditi onog trenutka kada ga odluče prodati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kalidou Koulibaly (27) je u Napoli stigao na ljeto 2014. godine iz Genka za 7.75 miliona eura, a prethodno je igrao i za Metz.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti