Milan se ponadao nakon 2:0, a onda su ga Napolitanci vratili u realnost

Poraz Rossonera u Napulju

Milan se ponadao nakon 2:0, a onda su ga Napolitanci vratili u realnost

E. Škorić

U jednom od derbija drugog kola italijanske Serije A sastali su se Napoli i Milan, a u sjajnom meču domaćin je nakon preokreta slavio s 3:2.

Napoli je 'debitovao' u novoj sezoni Serije A prošle sedmice pobjedom nad ekipom Lazija, dok je za momčad Milana ovo bio prvi duel, pošto je odgođen meč prvog kola protiv Genoe.

I nije loš Milan koji je pojačan s nekoliko novih imena, pa su zvanične debije imali Gonzalo Higuain, Bakayoko, Laxalt...

Fantastičnim golom Bonaventura je u 15. minuti donio Rossonerima prednost, a u 49. minuti Calabria lijepo pogađa za sigurnih 2:0 u korist Milana.

Tih sigurnih 2:0 ubrzo se pretvorilo u vrlo nesigurnih 2:2, pošto je Zielinski u 53. i 67. izjednačio na 2:2.

I onda u 81. minuti nakon sjajne akcije Napolija Mertens postiže pogodak za potpuni preokret Napolitanaca i pobjedu od 3:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je osvojio šest bodova u dva kola, Milan je bez bodova ali ima utakmicu manje.

Serija A, 2. kolo:
Napoli - Milan 3:2 (Zielinski 53, 67, Meretens 81/ Bonaventura 15, Calabria 49)

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti