Petev nije jedini kandidat za selektora

Slijede pregovori

Petev nije jedini kandidat za selektora

A. Beganović

Bugarski stručnjak Ivaylo Petev kandidat je novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, no nije jedini.

Naime, danas su članovi Komisije za izbor selektora te Stručne komisije obavila razgovore sa bugarskim stručnjakom, a kako SportSport.ba u narednim danima biće obavljeni i razgovori sa još nekoliko kandidata, a navodno članovi Stručne komisije po tom pitanju imaju odriješene ruke. 

Nakon toga će članovi Stručne komisije predložiti Izvršnom odboru kandidata za kojeg smatraju da je u ovom teškom trenutku najbolji za selektorski posao, a onda će se o njihovom prijedlogu očitovati u "vladi" bosanskohercegovačkog fudbala.

Petev je bugarskim kolegama potvrdio da je danas imao razgovore, te da će u bliskoj budućnosti znati da li će on preuzeti fudbalsku reprezentaciju naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Petev se trenerskim poslom bavi od 2009. godine, sa Ludogoretsom je osvojio dba naslova prvaka Bugarske, isto toliko trofeja Super kupa, te Kup nove zemlje. Sa AEL Limassolom je bio viceprvak Kipra kao i sa zagrebačkim Dinamom (Hrvatska), a u slučaju da upravo on preuzme reprezentaciju, može se reći da je pozitivna stvar što dobro razumije i govori bosanski jezik.

Top Komentari

Brazuka
vico zeljkovic je najveće zlo u bh nogometu. Sada u repku ulaze menadžeri iz srbije koji vodaju ovog kloca i uzimaju postotke .
8 0
Rajvosa2019
A ko su ti ostali kandidati? Ovaj Petev je obicni odron, znam da se nema para za nekog dobrog stranog strucnjaka - ali nam treba neki iskusan selektor , jer krecemo iz pocetka / ovaj moze prodavati cevape na Otoci i to mu je plafon
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije