Finski selektor poručio: Ova ekipa je i prije pravila čuda
FOTO - EPA

Danas objavio spisak

Finski selektor poručio: Ova ekipa je i prije pravila čuda

Adnan Beganović

Selektor fudbalske reprezentacije Finske, Markku Kanerva, danas je objavio imena igrača na koje računa za duele sa Bosnom i Hercegovinom i Francuskom.

Fudbalska reprezentacija Finske 13. novembra će gostovati u našoj zemlji, a tri dana kasnije u Francuskoj. Pred izabranicima Markku Kanerve je težak posao, no još uvijek imau izgleda za plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Svjesni su u finskom taboru da im neće biti lako, no Kanerva vjeruje svojim izabranicima i sa mnogo optimizma dočekuje pomenute mečeve.

"Pred nama su veliki izazovi, ali sve je u našim rukama kada razmišljamo o drugom mjestu i plasmanu u baraž. Sa mnogo nestrpljena očekujem utakmice, a jedva čekam da se uhvatim posla sa ekipom. Za drugo mjesto potrebna su nam najmanje četiri boda, ali vjerujem da možemo ostvariti naš cilj. Ova ekipa je i prije činila čuda", rekao je finski selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, na spisku selektora finske reprezentacije se nalaze: Jesse Joronen, Brescia Calcio, Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen, Carl Johan Eriksson, Mjällby AIF, Jonah Toivio, BK Häcken, Lav Väisänens Elfsborg, Paulus Arajuuri, Anorthosis Famagusta, Robert Ivanov, Varta Poznanj, Daniel O'Shaughnessy, HJK, Juhani Ojala, Motherwell FC, Jukka Raitala , Minnesota United FC, Nikolas Hämäläinen, Los Angeles Galaxy, Ilmari Niskanen, Dundee United FC, Albin Granlund, Stal Mielec, Jere Uronen, Stade Brestois 29, Glen Kamara, Glasgow Rangers, Onni Valakari, FK Paphos, Rasmus Schüller, Bran, Njor Robert Njur KuPS, Thomas Lam, CSKA-Sofija, Fredrik Jensen, FC Augsburg, Joel Pohjanpalo, Caykur Rizespor, Marcus Forss, Brentford FC, Robin Lod, Minnesota United FC i Teemu Pukki, Norwich City.

Dodajmo i da se Finska trenutno nalazi na 3. mjestu tabele grupe D sa osam osvojenih bodova. Francuska je prva sa 12, Ukrajina druga sa 9, Bosna i Hercegovina četvrta sa 7, a Kazahastan petoplasirani sa 3 osvojena boda.

Top Komentari

AmarSahin
Nek sam doček'o i doba kada selektori govore da za pobjedu protiv Bosne treba čudo.
8 1
Zoilomas
Mislis Pukki je I prije pravio cuda?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije