Kanga iz Beograda stigao na okupljanje reprezentacije, ali brzo je izbačen zbog incidenta u hotelu
Kanga igra sjajno u Zvezdi koja gazi ka novoj tituli prvaka

U hotel doveo bliske članove svoje porodice, a Gabonci to ne žele dozvoliti

Kanga iz Beograda stigao na okupljanje reprezentacije, ali brzo je izbačen zbog incidenta u hotelu

S. Mlaćo

Nesvakidašnja situacija zadesila je člana FK Crvena zvezda Gelora Kangu pred utakmice reprezentacije svoje zemlje.

Kanga je Gabonac, a ovu reprezentaciju očekuju prijateljski duelu sa Senegalom i Katarom, te je člana prvaka Srbije očekivano dobio poziv.

Kanga se stavio na raspolaganje reprezentaciji, no vrlo brzo je kažnjen. Odlučio da u hotel u kojem je smještena reprezentacija budu i njegov rođeni brat te njegova supruga.

Afrički mediji navode da Kangi to nisu mogli oprostiti i da su pravila za sve igrače apsolutno jasna.

Selektor Gabona je jasno naveo da svi moraju poštovati pravila, no Kanga to očigledno nije shvatio ozbiljno. Nastao je problem u hotelu, a zatim je održan hitan sastanak, a glavna tema je bila je Kangina nedisciplina.

Kako navode afrički mediji, on je bar za sada odstranjen iz reprezentacije i neće ga biti u naredne dvije utakmice.

Oglasi

Afrikanci navode da će protiv člana Zvezde biti pokrenut i disciplinski postupak, te je pitanje da li će u budućnosti biti pozivan. Gabonci žele da uvedu nova pravila i da disciplina bude na prvom mjestu, a mnogi nogometaši to teško podnese.

Ranije nisu postojala takva pravila, pa im je teško priviknuti se na nešto što je sasvim normalno.

Kanga je za reprezentaciju Gabona debiovao 2012. godine i upisao 63 nastupa uz dva pogotka. Redovan je na okupljanjima, u Zvezdi igra jako dobro i sigurno da je bio u planu za početnu postavu.

Imao i ranije problema, kada je rođen?

Kanga je ranije imao problema kada je trebao dokazivati kada je zapravo rođen. Prema onome što on ima, rođen je 1. septembra 1990. godine, ali su pronađeni dokazi da mu je majka preminula četiri godine ranije, pa se sumnja da je zapravo lažirao rodni list.

Bila je optužba i da je rođen u Republici Kongo, a ne u Gabonu, te da se zove Kiaku Kianga i da je rođen 1985. godine.

Kanga je u Evropi nastupao i u Rusiji te Češkoj, a nikada nije zvanično dokazano da je lažirao rodni list.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi