Dudiću i bh. društvu na Marakani sudi čovjek koji je zbog Zvezde godinu išao na 'hlađenje'
Očekuje se oko 30.000 navijača na Makarani

Sutrašnji meč se igra od 16 sati

Dudiću i bh. društvu na Marakani sudi čovjek koji je zbog Zvezde godinu išao na 'hlađenje'

S. Mlaćo

Vatreno je u Super ligi Srbije.

Crvena zvezda je preuzela lidersku poziciju u prošlom kolu, te tako iskoristila kiks Partizana.

Bitka se nastavlja, a Zvezda sutra dočekuje Radnički iz Kragujevca. Tim bh. trenera Feđe Dudića je u nizu od sedam pobjeda i ima najbolju formu u ligi.

Zvezda je remizirala protiv Partizana nedavno u vječitom derbiju (2:2), a pored toga ima sve pobjede.

Svjesni su na Marakani da im neće biti lako, te da tim Feđe Dudića može itekako biti opasan. Mnogo se priča i o samom suđenju, a odlučeno je da pravdu sutra dijeli Jovan Šegrt.

Oglasi

Ime koje vam puno sigurno ne znači, no on je nedavno bio u fokusu javnosti nakon utakmice Železničara i Radničkog iz Niša.

Domaći su preokretom slavili 3:2, a gosti su 'rigali' vatru. Smatrali su da je Šegrt žestoko ih oštetio, a trener Radničkog Nikola Trajković kazao je da zbog navedenog sudije odlazi zauvijek iz srbijanskog nogometa.

"Ne vraćam se u ovaj mulj. U nemilosti smo sudijske organizacije. Kome će odgovarati sudija Šegrt jer je opljačkao Radnički? On neće biti odgovaran, jer posla po zadatku", kazao je tada Trajković.

Šegrt je ovog proljeća sudio i meč Zvezde i Voždovca na Marakani, a sudio je i meč Vojvodine i Zvezde 2018. godine.

Tada je u javnost dospio zbog penala koji je dosudio za aktuelnog prvaka Srbije. Tada je kažnjen godinu dana i nije ga bilo na zelenim terenima, ali nakon 'hlađenja' se vratio.

Oglasi

Mnogi su suđenje Šegrta tada nazvali 'oružanom pljačkom'.

Treba istaći da je atmosferu pred ovaj meč 'zapalio' i bh. trener Feđa Dudić koji je kazao da će Zvezda se morati dobro namučiti ukoliko želi savladati njegov tim.

"Idemo tamo da uživamo, da igramo i napatit će se Zvezda sa nama. Ja očekujem dobru partiju i dobru predstavu, da uživa srbijanska javnost.

Mi smo u jako dobroj formi, Zvezda također igra sjajno, pogotovo kako je došao trener Milojević i mislim da svako ko bude došao na utakmicu i ko bude gledao pred vašim kamerama, da će uživati", rekao je bh. trener koji je u našoj zemlji radio u Travniku, GOŠK-u, Velež i Sarajevu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Dudić je Radnički preuzeo na posljednjem mjestu, a sada je ovaj tim na četvrtom mjestu. Mjestu koje vodi u Evropu, a pored Dudića u stručnom štabu je bivši šef struke Slobode Adnan Jahić.

Na terenu u dresu Radničkog su dobro poznata premijerligaška imena Besim Šerbečić, Mehmed Ćosić, Tomislav Dadić...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi