Na Marakani ne može bez nereda: Stolice su letjele na sve strane...
Navijače gostiju smirivala policija

Navijači Radničkog izazvali nerede

Na Marakani ne može bez nereda: Stolice su letjele na sve strane...

M. Šljivak

FK Crvena zvezda je u derbiju 26. kola Super lige ugostio FK Radnički 1923 iz Kragujevca, a ni ovaj meč nije mogao proći bez nereda na tribinama.

Navijači Radničkog 1923 iz Kragujevca napravili su popriličan haos na tribinama Marakane. Desilo se to neposredno nakon vodećeg gola Crvene zvezde.

Crno-bijeli su već nakon 20 minuta igre poveli s 2:0. Između golova krenuo je haos na tribinama, a navijači gostiju, Crveni đavoli, lomili su stolice i bacali su ih prema tribini gdje se nalazi određeni broj navijača domaćeg tima.

Srpski mediji navode da je tribini gdje su vatreni navijači gostiju prišao jedan od navijača domaćeg tima i da je to bio ključ za početak nereda.

Gosti iz Kragujevca su pokušali da ga se domognu. Uslijedilo je čupanje i bacanje stolica, no sve se brzo smirilo jer se na tribinama pojavila policija koja je spriječila veće nerede.

Oglasi

Radnički 1923 u ovom meču bodri nekoliko stotina navijača, no na terenu za sada ne ide baš najbolje jer gosti gube s 3:0 i imaju igrača manje.

Tim Feđe Dudića je u Beograd stigao sa sedam uzastopnih pobjeda u prvenstvu Srbije. Ipak, ni magija bh. stručnjaka nije mogla pomoći protiv Crvene zvezde i njegov tim je pred porazom na Marakani.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Crvena zvezda uz novi kiks Partizana juriša prema tituli prvaka Srbije i teško je vjerovati da će ih iko zaustaviti do kraja sezone.

Radnički 1923 će se boriti za izlazak u Evropu. Niko to nije očekivao nakon očajnog starta sezone, no Feđa Dudić je preporodio ovaj klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi