Težak dan za Dudića i Radnički na Marakani: Crvena zvezda je jednostavno prejaka za sve!
Uvjerljiva pobjeda Crvene zvezde nad Radničkim u 29. kolu prvenstva Srbije

Pet golova u mreži tima iz Kragujevca

Težak dan za Dudića i Radnički na Marakani: Crvena zvezda je jednostavno prejaka za sve!

M. Šljivak

Velika serija Radničkog 1923 od sedam uzastopnih pobjeda u prvenstvu Srbije stala je danas u Beogradu. Tim Feđe Dudića nije mogao protiv FK Crvena zvezda koji je slavio s uvjerljivih 5:0.

Feđa Dudić radi fenomenalan posao na klupi Radničkog iz Kragujevca, no u 29. kolu Super lige njegov tim nije mogao ništa napraviti protiv aktuelnog prvaka Crvene zvezde.

Duel na Marakani domaći sastav je otvorio s dva brza pogotka. Stamenić u 10. minuti koristi lošu procjenu golmana gostiju i postiže pogodak za 1:0.

Deset minuta kasnije već je 2:0. Mijajilović je dobro poslužio Cherifa Ndiayea koji lijepo petom povećava prednost Crvene zvezde na 2:0.

Iako je prilika bilo još ovim rezultatom se odlazi na odmor. Nastavak međutim donosi apsolutnu dominaciju crveno-bijelih koji su do vrha napunili mrežu Radničkog.

Oglasi

Gosti na otvaranju drugog dijela ostaju s igračem manje. Isključen je Simović zbog dva brza kartona, a prednost igrača više Crvena zvezda koristi već u 50. minuti. Ndiaye zabija drugi put danas za 3:0.

Nije tim Vladana Milojevića štedio rivala danas već su ih odlučili deklasirati. Četvrti gol viđen je u 68. minuti, a za 4:0 se pobrinuo Hwang In-Beom.

Osam minuta potom i peti gol u mreži tima iz Kragujevca. Aleksandar Katai je prekrasno pogodio za uvjerljivih 5:0.

To je na kraju bio i konačan rezultat susreta. Crvena zvezda je tako prekinula niz od sedam pobjeda Radničkog i dodatno se odvojila od Partizana na vrhu tabele Super lige.

Oglasi

Beogradski klub juriša prema još jednoj tituli prvaka. Sada su na 65 bodova i imaju četiri više od Partizana.

Radnički je ostao na četvroj poziciji. Tim Feđe Dudića skupio je 41 bod u dosadašnjem dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga, 29. kolo:

Crvena zvezda - Radnički 1923 5:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi