Žestoka kazna za Partizan zbog nereda na vječitom derbiju

FS Srbije odlučio

Žestoka kazna za Partizan zbog nereda na vječitom derbiju

M. Šljivak

Partizan i Crvena zvezda danas su kažnjeni od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije zbog nereda na 156. vječitom derbiju.

Oba tima su zbog upotrebe pirotehničkih sredstava kažnjena sa po 300.000 dinara (5.000KM), ali je Partizan dobio i dodatnu kaznu.

Oni će meč Superlige protiv Zemuna 24. februara igrati bez prisustva publike, dok će u meču protiv Rada 4. marta odigrati bez navijača na južnoj tribini, odnosno najvatrenijeg dijela publike.

Podsjetimo, u 156. vječitom derbiju odigranom 13. decembra prošle godine došlo je do velikih neredna na južnoj tribini gdje se nalaze navijači Partizana.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Uhapšeno je nekoliko osoba, većinom iz Hrvatske, koji su plaćeni za pravljenje nereda na tribinama.

Top Komentari

Batistuta
Pet hiljada eura i meč bez publike Jebem vam mrtve svima
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi