"Kao da me je neko pljunuo, ovo je sve jako bolno"
Iako su igrači krvi za poraz, selektor Slovečke je odlučio da ih zaštiti i on je na kraju podnio ostavku. Rijetko viđen slučaj u svijetu fudbala (Foto: EPA)

Kozaka igrači natjerali na otkaz

"Kao da me je neko pljunuo, ovo je sve jako bolno"

M. Šljivak

Reprezentacija Slovačke ostala je bez selektora nakon što je u nedjelju ostavku podnio Jan Kozak.

U slovačkom Savezu su bili iznenađenji odlukom ovog stručnjaka da nakon pet godina napusti klupu nacionalnog tima, ali on se za taj potez odlučio iz sasvim jednostavnog razloga.

Nije mogao da otjera sedmoricu igrača iz reprezentacije koji su partijali pred meč Lige nacija protiv Češke u kojem su poraženi sa 1:2.

Ističe da ga boli odnos fudbalera prema nacionalnom timu, ali da je umjesto sankcija prema igračima, odlučio on otići.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Boli me ovo, kao da je neko pljunuo na mene. Bio je to pravi šamar. Mogao sam se pretvarati da ništa ne znam, ali to nije moj stil. Čak i da sam suspendovao sedam igrača iz reprezentacije, to ne bi donijelo ništa dobro. To bi dosta utjecalo na budućnost reprezentacije i zato sam odlučio da dam otkaz", rekao je Kozak.

Njegov asistent Stefan Tarković vodio je prijateljski meč protiv Švedske u utorak (1:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi