Slovaci ostali bez selektora, u Savezu iznenađeni
Nakon pet godina, Kozak (64) se povukao sa pozicije selektora i ostavio je u rukama svog dosadašnjeg pomoćnika Tarkoviča

Kozak podnio ostavku

Slovaci ostali bez selektora, u Savezu iznenađeni

Jan Kozak od danas više nije selektor Slovačke, objavljeno je na službenim stranicama tamošnjeg fudbalskog Saveza.

Dan nakon poraza od Češke rezultatim 2:1 u Ligi nacija, Kozak je odlučio dati ostavku i time iznenadio čelnike Saveza koji su očigledno imali drugačije planove po ovom pitanju.

"Postigli smo dogovor sa selektorom Janom Kozakom o završetku naše saradnje, na njegov zahtjev. To je neočekivana odluka", navodi se u saopštenju.

Iznenađenje je još veće kada se zna da će Slovačka već u utorak igrati novi meč, a privremeno će je sa klupe protiv Švedske u Štokholmu voditi Kozakov dosadašnji pomoćnik Stefan Tarkovič.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Jan Kozak je Slovačku preuzeo 2013. godine, a njegov ugovor sa Savezom je trebao trajati do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi