Kapiten Finske propušta Armeniju? "Nisam najbolje..."

Ima zdravstvenih problema

Kapiten Finske propušta Armeniju? "Nisam najbolje..."

E. Škorić

Jedan od ključnih igrača finske reprezentacije, Tim Sparv, mogao bi propustiti duel s Armenijom.

Sparv je odigrao 70-ak minuta u Zenici u porazu Finske od BiH (4:1), ali na današnjoj presici su i on i selektor Kanerva izrazili veliku zabrinutost.

Stoper Arajuuri zbog povrede po svemu sudeći neće biti spreman za Armeniju, a sada je u pitan i igrač koji igra na poziciji zadnjeg veznog.

"Nije riječ o ozbiljnijoj povredi, ali procjenjuje se da će odmarati 2-4 sedmice", rekao je o povredi Arajuurija selektor Finske.

Kapiten Tim Sparv je pod upitnikom...

"Moje fizičko stanje nije najbolje. Lagao bih kad bih rekao nešto drugo. Frustrirajuće je imati trideset dvije godine i imati toliko problema s povredama. Radim sve kako bih mogao igrati, ali teško je biti u mojoj situaciji. Ne mogu vjerovati svom tijelu", poručio je Sparv.

"To je vrlo važna utakmica i apsolutno sam uvjeren da dobro radimo. Želimo sutra imati kontrolu utakmice, ali moramo da budemo opasni, jer je Armenija opasna u konrama. Imaju slabosti u odbrani, ali znaju da budu opasni kada imaju loptu", kazao je finski selektor Kanerva.

Finci očekuju da im publika dodatno pomogne u Turkuu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Podrška nam mnogo znači. Treba nam sutra", kaže Sparv, dodavši: "Samokritični smo. Ne želim vidjeti Finsku kakvu smo vidjeli u Bosni, ali ne možemo je previše mijenjati".

Susret Finske i Armenije igra se od 18 sati, skoro tri sata prije meča Grčka - BiH. Upravo bi ovi mečevi mogli da razriješe mnoge dileme oko toga ko će kao drugoplasirani iz naše grupe na EP.

Top Komentari

Adnanos
Stvarno imam neki predosjecaj da Finci nece pobijedit Armence. Kvalitetom su oni tu negdje. Da igra onaj glavni Armenac Henrikh Mkhitaryan vjerovao bi da Armenci mogu i pobijedit
0 1
vanzemaljac
Šta mu uradismo čovjeku se više i neigra hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije