Kapitenu Fiorentine navijači West Hama razbili glavu

Tokom meča finala

Kapitenu Fiorentine navijači West Hama razbili glavu

E. Škorić

U toku je finale Konferencijske lige između Fiorentine i West Hama koje se igra na stadionu u Pragu.

Italijanski i engleski tim bore se za prvi evropski trofej poslije dugo godina, a trenutno nakon 40 minuta igre nema pogodaka.

Nažalost, bilo je ružnih scena kojima mjesto nije na sportskim borilištima. U 33. minuti kapitena Fiorentine Cristiana Biraghija gađali su navijači West Hama staklenim flašama, te je zadobio povredu glave.

Ukazala mu se pomoć, nakon čega je nastavio da igra utakmicu, a snimak te scene pogledajte OVDJE.

Sama uvertira za finale bila je grozna. U centru Praga navijači Fiorentine napali su navijače West Hama, koji su sjedli u pubu. Na kraju su trojica povrijeđena, kao i jedan policajac, a privedeno je najmanje 15 osoba.

I jedni i drugi su već decenijama bez evropskih titula. Fiorentina je osvojila Kup pobjednika kupova 1961., a West Ham je slavio četiri godine kasnije.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ovo je druga sezona kako je formirana Konferencijska liga, a u prvoj je pobjednik bila Roma.

Top Komentari

Celicni45
Nisu osvoji ništa od kako ih je Čelik izbacio iz Srednjoevropskog kupa.
1 0
MaDaj
totalno ali bas totalno sam neutralan... ali bi nakon ovoga volio da ih nabiju bar 3:0 mamu ima zabarsku
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije