Karačić: Znao sam da će Miškić odbraniti neki penal i hvala Bogu da je to bilo u petoj seriji

Široki savladao Olimpik nakon penala

Karačić: Znao sam da će Miškić odbraniti neki penal i hvala Bogu da je to bilo u petoj seriji

Endin Čaušević

Široki Brijeg plasirao se u polufinale Kupa BiH nakon pobjede protiv Olimpica.

Široki je na Pecari tek nakon penala uspio da savlada klub s Otoke i plasira se u polufinale ovog takmičenja. U regularnom dijelu bilo je 1:1, a potom su domaći nakon penala prošli dalje.

Junak Širokog bio je Miškić koji je odbranio penal Bešireviću, a gol za plasman među četiri najbolja tima postigao je Ćorić.

Nakon utakmice trener Širokog, Toni Karačić, izjavio je da je očekivao da će njegova ekipa mirnije doći do pobjede i plasmana u polufinale.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Nastavila se neugodna tradicija utakmica protiv Olimpika. Ponovno je bilo neizvjesno, iako sam iskreno priznajem očekivao kako ćemo mirnije utakmicu privesti kraju. Nakon izjednačujućeg pogotka iz jedanaesterca, momčad FK Olimpik Sarajevo se vrlo kvalitetno postavila na svojoj polovici. Protok lopte nam je bio dosta spor. Ipak, na našu sreću uspjeli smo proći nakon lutrije jedanaesteraca. Vjerovao sam u kvalitetu našeg vratara Darija Miškića, odličan je vratar, znao sam da će obraniti neki udarac. Istina, ta ključna obrana dogodila se u petoj seriji i Bogu hvala na prolazu dalje. Gostima želim mnogo sreće u nastavku prvenstva u 1. ligi FBiH i povratak u društvo najboljih", rekao je Karačić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueBoys
Jel ti se prduckalo Toni tijekom penala....:)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi