Široki nakon penala prošao u polufinale Kupa BiH!
Foto: FK Olimpik

Olimpik eliminisan na Pecari

Široki nakon penala prošao u polufinale Kupa BiH!

Na Pecari je večeras odigran meč četvrtfinala Kupa BiH između Širokog Brijega i Olimpika. Široki je nakon 1:1 u regualrnom toku uspio nakon penala proći u polufinale.

Samo otvaranje utakmice nije donijelo veća uzbuđenja, da bi domaći opasno zaprijetili preko Jurića u 16. minuti. Ipak, njegov udarac glavom je zaustavila stativa.

Široki je uspio doći do prednosti u 43. minuti. Pervan je ubacio iz slobodnjaka, a Ćorić sjajno skočio i zakucao loptu u gol.

Tako se vodstvom domaćih od 1:0 otišlo na odmor, ali je Olimpik, lider prve federalne lige, dosta brzo nakon što se utakmica nastavila.

Naime, Olimpik je dobio penal, a isti je u gol za 1:1 pretvorio Zajko Zeba u 54. minuti utakmice.

Krenuli su domaći po novo vodstvo, ali je Olimpik dobro stajao u drugom poluvremenu.

Prijetio je Široki preko Radeljića i Angelova, koji je ušao sa klupe, ali je mreža gola Olimpika mirovala.

Do kraja regularnog toka nije više bilo promjene rezultata, pa se prešlo na penale

Zeba je pogodio prvi penal, ali je i domaći fudbaler pogodio, pa je nakon prve serije bilo 1:1. Nastavili su izvođači penala biti precizni, pa se stiglo i do 4:4. A onda golman Širokog brani penal Bešireviću, a Ćorić pogađa za 5:4 u penal lutriji i prolaz Širokog u polufinale.

Podsjetimo, nešto ranije su plasman u polufinale osigurali GOŠK i Zrinjski, dok je u meču sa Borcem, koji je počeo u istom terminu kao i duel Širokog i Olimpika, polufinale Kupa BiH izborio i Željezničar.

Četvrtfinale Kupa BiH:

*Široki - Olimpik 1:1 (penal serija 5:4)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NK Široki Brijeg: Miškić, Cipetić, Ćorić, Jurilj, Marić, Stanić, Radeljić, S. Jurić, M. Jurić, Hrkać, Pervan.

FK Olimpik: Hadžić, Beširević, Stjepanović, Muminović, Tukić, Lekanić, Stojanović, Čizmić, Handžić, Zeba, Adžem.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
A meni je iskreno zao sto i Olimpik poput Goska nije prosao u polufinale kupa BiH. Sirokobrijezani su zahvaljujuci boljoj sreci ostali u igri da izbore nastup u Evropi iduce sezone. A mislim da to mogu samo ako osvoje ovaj kup. Ne vjerujem da to mogu izboriti kroz prvenstvo BiH.
6 1
RedArmySanticeva
Sportski savez mafija!
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti