Florentino Perez je čekao ovaj trenutak i konačno riješio sve dileme oko Luke Modrića!

Konačna odluka

Florentino Perez je čekao ovaj trenutak i konačno riješio sve dileme oko Luke Modrića!

Edmir Škorić

U noći kada Real Madrid slavi 15. titulu prvaka Evrope, konačno je postalo jasno šta će biti s Lukom Modrićem.

Dugo se nagađalo o tome da li će Modrić dobiti novi ugovor i nastaviti karijeru u Madridu ili odlazi kao slobodan igrač ovog ljeta.

U jednom je trenutku izgledalo kao da je vrijeme da Hrvat spakuje kofere i ode, ali dosta toga se promijenilo kada je Toni Kroos iznenada najavio da odlazi u penziju.

Očito je tada Perez shvatio da bi bilo previše da izgubi dva majstora veznog reda i da jedan iskusni mora da ostane. Postignut je načelan dogovor i Luka ostaje, sada više nema dilema. Potpisat će naredne sedmice

"Mislim da Luka ostaje s nama. Nastavit će još jednu sezonu", rekao je Perez večeras, a sada se očekuje da još jednom sjednu Perez i Luka i da se i zvanično završi ta saga.

Oglasi

Real je večeras pobijedio Borussiju sa 2:0 i tako došao do 15. Lige prvaka. Modrić je ušao u 85. minuti umjesto Tonija Kroosa, te je ubilježio čak šesti trofej u ovom takmičenju.

Ukupno Luka ima čak 26 trofeja u dresu Reala. Tako je prestigao bivše saigrače Benzema i Marcela. S Modrićem je na vrhu izjednačen Nacho Fernandez, koji bi također ovog ljeta mogao kao i Kroos napustiti Madrid.

Modrić je također igrač s najviše nastupa u finalima Lige prvaka otkad se igra u ovom izdanju. Šesti put zaigrao je finale Lige prvaka, što su dosad uspjeli još samo legendarni Paolo Maldini i Cristiano Ronaldo.

Ove je sezone Real osvojio i La Ligu, tako da se sezona može okarakterisati kao jedna od uspješnijih. Sada dolaze Endrick i Kylian Mbappe, spremaju se Kraljevi za nastavak dominacije, a po 16. titulu idu zajedno s Modrićem.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To će Hrvatu definitivno biti posljednja sezona u Madridu, a možda i u karijeri, iako nije isključeno da "za svoju dušu" potpiše za zagrebački Dinamo s kojim se povezivao, a nije isključen ni odlazak na Bliski istok.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi