Dan kojeg je svijet fudbala čeka, Karim Benzema se pojavio, nema više vremena za bilo šta
Francuski napadač pred odlukom (AP Photo/Manu Fernandez)

Francuz u Saudijskoj Arabiji

Dan kojeg je svijet fudbala čeka, Karim Benzema se pojavio, nema više vremena za bilo šta

Midhat Šljivak

Karim Benzema prije mjesec dana je napustio Al-Ittihad, a trener Marcelo Gallardo je poručio kako je on za njega otpisan. Ipak, stvari su se promijenile u proteklom periodu i sutra će na sastanku ovaj duo pokušati riješiti nedoumice.

Francuski napadač Karim Benzema sutra će saznati svoju sudbinu u Al-Ittihadu. Zakazan je sastanak između njega i trenera Marcela Gallarda i očekuje se da će nakon toga biti riješene sve dileme o njegovoj budućnosti.

Gallardo je, tvrde mediji u Saudijskoj Arabiji, spreman pružiti ruku pomirenja Benzemi. Želi ga vidjeti u svojoj ekipi i očekuje se da će nakon više od mjesec dana pauze 36-godišnji napadač odraditi prvi trening s ostatkom ekipe.

"Benzema se vraća. Očekuju ga na treningu u ponedjeljak i očekuje se konačno rješenje konflikta koji se desio. Sve karte će biti na stolu", pišu mediji iz Saudijske Arabije.

Benzema je, navodno, na ugovoru od 200 miliona eura po sezoni. Ipak, 12 pogodaka u svim takmičenjima ove sezone u 20 utakmica ne zadovoljavaju navijače Al-Ittihada i smatraju da on mora mnogo više.

Oglasi

Zbog toga je bio na meti kritika. Bilo je tu i uvrjedljivih poruka što Francuz više nije želio trpiti i pred kraj prošle godine je otišao na odmor.

Tim ga je tokom januara očekivao na pripremama u Dubaiju. Nije se pojavio, pa je Gallardo donio odluku kakva je bila sasvim očekivana.

MLS moguća opcija za Francuza

Sudbina francuskog fudbalera saznat će se u narednom periodu, a ako dođe do eventualnog raskida saradnje Benzema bi karijeru mogao nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nekoliko timova iz MLS-a pokazuje interes za njegovim uslugama. Naravno, trenutno je posao daleko od realizacije, no nije nemoguć.

Benzema se tokom januara povezivao s brojnim evropskim velikanima. Špekulisalo se da bi Chelsea, Manchester United ili PSG mogle biti potencijalne destinacije, no od transfera na kraju nije bilo ništa.

Jasno je da iskusni fudbaler nije zadovoljan odnosom kojeg imaju u Saudijskoj Arabiji prema njemu i vidjet ćemo kakva će mu biti sudbina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti