Predstavljanje kakvo se ne pamti: Šeik je otvorio kofer, Benzema uzdahnuo, a 62.000 završilo u čudu

Saudijci su zadali zadaću Amerikancima

Predstavljanje kakvo se ne pamti: Šeik je otvorio kofer, Benzema uzdahnuo, a 62.000 završilo u čudu

A. Čaušević

Karim Benzema je predstavljen na spektakularan način u Saudijskoj Arabiji čime su svi u Miamiju dobili tešku zadaću da ponove isti spektakl prilikom predstavljanja Lea Messija.

Dva posljednja osvajač Zlatne lopte su u razmaku od nekoliko dana pronašli nove klubove. Karim Benzema će karijeru nastaviti u Al Ittihadu, dok će Leo Messi "preko bare" u Inter Miami.

Benzema je večeras predstavljen na King Abdullah stadionu pred 62.000 gledatelja i može se reći da se radi o predstavi kakva odavno nije viđena.

Nema sumnje da je Francuz potpuno u sjenu bacio Cristiana Ronalda i njegov dolazak u Al Nassr prije nekoliko mjeseci, barem kada je u pitanju samo predstavljanje. 

Oglasi

Vrhunac večeri bio je kada su na binu organizatori iznijeli kovčeg u kojem se nalazilo ono o čemu sanja svaki fudbaler, a rijetki imaju priliku da ga dobiju.

Kada je šeik otvorio kofer i sam Benzema je uzdahnuo kada je ugledao Zlatnu loptu koju je primio, a zatim podigao u zrak. U tome trenutku nastalo je nevjerovatno oduševljenje među publikom.

Gledajući u prošlost ovo je jedinstven slučaj da neki fudbaler tokom predstavljanja novoj publici pokaže najprestižniju individualnu nagradu u fudbalu.

"Nadam se da ćemo napraviti velike stvari, dovesti ekipu na visoku razinu, rekao je Francuz prije no što je podigao trofej.

Oglasi

"Izabrao sam Al Ittihad jer su dobra ekipa. Ima nevjerovatne navijače. Učinit ću sve što mogu na terenu da dovedem klub na najveći nivo."

Benzema je sa prvakom Saudijske Arabije potpisao ugovor do 2026. godine uz platu od čak 200 miliona eura godišnje.

Prije zvaničnog predstavljanja kao igrač Al Ittihada je u svojoj prvoj izjavi da je ključni razlog zašto je izabrao Saudijsku Arabiju taj što je musliman i što će se dobro osjećati u muslimanskoj zemlji.

Govorio je sjajni Francuz i o statusu žena u fudbalu Saudijskoj Arabiji s ozbirom da u toj zemlji vlada islamski zakon poznat kao šeirat i žene nisu imale ulogu u tom sportu.

Oglasi

"Fudbal je važan za sve, za žene, za muškarce, a to vidimo čak i u Evropi, gdje ženeske ekipe igraju brojna takmičenja, uključujući i Ligu prvaka, zaključio je.

"Važno je pružiti podršku i stoga, bilo da se radi o muškarcima ili ženama, mi smo ovdje da iskažemo podršku. U slučaju žena, sretan sam što sam dio ove porodice."

"Čuo sam dosta toga o prvenstvu Saudijske Arabije. Ovo je dobro prvenstvo i ima mnogo dobrih igrača. Svake sezone se diže nivo. Glao sam Svjetsko prvenstvo, Saudijska Arabija je igrala jako dobro, posebno protiv Argentine. Očito, oni imaju jako dobre igrače,"

Benzema nije mogao, a da ne spomene svog dugogodišnjeg saigrača iz Real Madrida, Cristiana Ronalda.

"Također je važno da je Cristiano Ronaldo u Saudijskoj Arabiji, jer je on vrlo važan igrač. On pridonosi mnogo fudbalu u ovoj zemlji i sve to će još više podići nivo igre", rekao je.

Francuz je prethodno 14 godina nosio dres Real Madrida gdje je ostavio neizbrisiv trag te osvojio čak 25 trofeja u dresu Los Blancosa.

Top Komentari

komentator1
Kakvo preseravanje
3 0
HarisADP
Hahaha pa kakav je ovo jbn munafik. Jesi, velika si ti muslimancina. 3 zene sve 3 nisu muslimanke, a na ovu zadnju drkaju hilajde ljudi. Cestitam.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi