Benzema je imao svađu s Mourinhom u svom najtežem periodu, ali mu je itekako odgovorio

Gol za pobjedu

Benzema je imao svađu s Mourinhom u svom najtežem periodu, ali mu je itekako odgovorio

Edmir Škorić

Francuski reprezentativac Karim Benzema igra još jednu besprijekornu sezonu u dresu Real Madrida.

Benzema je jedan od najzaslužnijih što je Real osvojio La Ligu i zatim Ligu prvaka po 14. put, a vjeruje se da će bez ikakve dileme biti izabran za najboljeg nogometaša svijeta, odnosno da će najzad dobiti Zlatnu loptu.

U intervjuu za Onze Mondial Benzema je dobio zadatak da sebe opiše kao igrača.

"Igram po instinktu, instinktivan sam igrač. Što mi padne na pamet, radim na terenu", objašnjava svoj način nastupa. "Nikad si ne kažem: 'Igrat ću protiv ovog ili onog defanzivca, moram ovo ili ono'".

Priznaje da nije bilo nimalo lako kada je tek stigao u Real Madrid iz Lyona.

"Moja prva sezona, tih prvih šest mjeseci naročito, bila je jako teška. Bilo je teško, bio sam sam, nisam znao jezik, sve je bilo komplikovano. Također, bio je to jedan novi nogometni svijet, druga vrsta nogometa, drugi igrači, drugo sve, ali srećom nisam odustao", dodao je Francuz.

Oglasi

Priznao je da je postojao mali problem s Joseom Mourinhom, tadašnjim trenerom Reala.

"Imao sam mali problem s Joseom. Sreli smo se u hotelu, razgovarali smo, bilo je to dan prije utakmice protiv Mallorce. On me nije planirao koristiti od prve minute. I kad smo se posvađali, rekao sam mu: 'Sutra me ti pustiš da igram, ja zabijem i donesem ti pobjedu'. Zabio sam i pobijedili smo 1:0", prisjetio se Benzema.

Ronaldo je jedan od igrača kojima je Karim oduvijek bio inspirisan.

"Kad sam gledao šta radi, pokušao sam se usredotočiti na njegove pokrete: dribling, završetak, dodavanje, njegovo rukovanje loptom, secirao sam sve u vezi s njim. Tada je to sve bilo nemoguće uraditi kao on".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Unatoč tome što ima puno trofeja, Benzema i dalje sanja o tome da osvoji još nekoliko. "Još uvijek imam mnogo stvari na umu. Želim osvojiti još naslova, više Liga prvaka. A s reprezentacijom Svjetsko prvenstvo. To je sve što imam kao san", zaključio je sjajni golgeter.

U minuloj sezoni Benzema je zabio 15 golova na 12 utakmica Lige prvaka i bio je najbolji strijelac, dok je u La Ligi na 32 meča postigao 27 golova i također je bio prvi strijelac.

Top Komentari

Klicko
Znaš da je to kurchina od nagrade ako je dobije panjina igrač jao benzema.Svašta!
0 3
denimen9
GOAT
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi