Deschmaps uzdrmao fudblasku javnost "istini" o Benzemi; Napadač Reala: "Lažeš!"

Napadač reagovao na društvenim mrežama

Deschmaps uzdrmao fudblasku javnost "istini" o Benzemi; Napadač Reala: "Lažeš!"

A. Čaušević

Karimu Benzemi je previše nepravde koju trpi posljednjih mjeseci, barem iz njegove perspektive. Intervjue ne daje, ali se oglašava na društvenim mrežama. Tako je bilo i u petak navečer nakon izjave Didiera Deschamspa. 

Francuska je na Svjetskom prvenstvu u Kataru stigla do drugog mjesta i to bez Benzeme. Osvajač Zlatne lopte je napustio kamp reprezentacije neposredno pred start turnira i to zbog navodne povrede.

U razgovoru za francuske medije Deschamps je govorio o razlozima Benzeminog odlaska iz reprezentacije pred početak takmičenja.

"Vrijeđa nas kad nam se kaže da je mogao ostati još nekoliko dana. Karim se priključio 24. novembra i to nakon neaktivnosti u klubu. Slijedio je individualni program, a njegov povratak kolektivnom treningu je odgođen."

"Nije bio 100% spreman da može igrati protiv Australije. Kada se Karim povrijedio naš ljekar ga je odveo na magnentnu rezonanzu. Karim mu je poslao rezultate rezonance koju je radio u Madridu i dao svoje mišljenje."

"Kada se vratio u hotel, ponoć je već bila prošla. Sreo sam se sa Karimom u njegovoj sobi i doktor mu je dao rezultate rezonance."

Oglasi

Selektor Trikolora je kazao da su doktorova dijagnoze bile precizne.

"Karim je bio uznemiren jer mu je ovo Svjetsko prvenstvo mnogo značilo. Rekao mi je da je mrtav. U najboljem slučaju treninzima se ne bi vratio prije 10. decembra. I u objavama na društvenim mrežama je iskazao razočarenje."

"Kad sam izlazio iz sobe, rekao sam mu da nema žurbe i da svoj odlazak organizuje sa team menadžerom reprezentacije. Kada sam se probudio, on je već bio otišao."

"Sve je bila njegova odluka, ali on neće reći drugačije, poštujem to i shvatam."

"Niko od igrača nije bio sretan zbog njegovog odlaska. Karim to zna. Ne znam ko širi takve glasine. To je zlobno. Ako su se igrači smijali to nije bilo što je Karim otišao, već što je tim pobijeđivao."

"Nazvao sam ga nakon što sam produžio ugovor. Dugo smo razgovarali. Nedavno sam ga ponovno nazvao kako bih saznao kakve su mu šanse za sljedeće pozive i potvrdio je svoju odluku o prekidu da više neće igrati za reprezentaciju. Ne tražite od mene njegove argumente. Na njemu će biti da ih saopšti ili ne."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Benzema se javio na društvenim mrežema. Citirao je Deschampsove izjave uz nekoliko poruka: "Kako samo odvažno, dragi Didier, laku noć."

Napadač Reala je očigledno bio sarkastičan pošto je upotrijebio i emoticon klovna te time poručio Deschampsu da laže uz objavu videa kako nepoznati čovjek na nerazgovjetnom francuskom govori: "Lažeš, lažeš, lažeš...".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi