Deschamps ponovo o odnosu s Benzemom: "Mogu da pokažem poruke..."

Nisu u najboljem odnosu

Deschamps ponovo o odnosu s Benzemom: "Mogu da pokažem poruke..."

Edmir Škorić

Odnos između selektora Francuske Didiera Deschampsa i bivšeg igrača Real Madrida Karima Benzeme nije baš dobar.

Karim Benzema se povrijedio pred Svjetsko prvenstvo u Kataru i napustio je nacionalni tim. Međutim, ostaje misterija šta se tačno dogodilo budući da je bivši napadač Real Madrida tvrdio da Deschamps laže.

Uglavnom, Deschamps je kazao kako je Benzema napustio kamp reprezentacije pred početak SP-a prethodno ga ne obavijestivši o svojoj odluci. I dok je Mundijal još trajao, Benzema je igrao u prijateljskoj utakmici za Real Madrid.

Uvjeravao je potom selektor Francuske da je sve u redu, da ne postoji svađa između njega i napadača Al-Ittihada, a sada se Deschamps opet oglasio.

"U svakoj situaciji postoji samo jedna istina iako postoji nekoliko verzija. Već sam rekao šta se dogodilo. Upravo se to dogodilo. Ako želite više detalja, mogu pokazati poruke, ali mislim da nisu potrebne", rekao je Deschamps.

Oglasi

Razlog za svađu je taj što je Deschamps izostavio Benzemu sa Svjetskog prvenstva iako je tvrdio da povreda nije dovoljno ozbiljna da bi ga učinila nedostupnim u posljednjim rundama turnira.

"Podnijet ću pravni postupak protiv novinara koji si je uzeo slobodu govoriti takve stvari", dodao je Deschamps, istaknuvši da nije bio upleten u "zloupotrebu".

Bilo kako bilo, Benzema je propustio Svjetsko prvenstvo u Kataru. Francuska je na kraju poražena u velikom finalu od Argentine, a pitanje je da li bi stvari bile drugačije da je u završnici turnira Deschamps imao na raspolaganju Benzemu.

Benzema je kasnije napustio Real Madrid i potpisao za saudijski A-Ittihad, a od Mundijala više nije nosio dres francuske reprezentacije. On je odlučio da na svoj 35. rođendan, u decembru prošle godine, objavi kraj reprezentativne karijere.

Za Francusku je sakupio 97 nastupa i postigao je 37 golova. Ipak, mnogo veće uspjehe imao je kao igrač Real Madrida nego li u reprezentaciji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nije bio član ekipe koja je 2018. godine postala svjetski prvak, a jedini trofej s Francuskom Benzema je osvojio 2021. godine (Liga nacija).

Dojam je da je Benzema mogao dati mnogo više reprezentaciji Francuske, no bilo je raznih problema između njega i nacionalnog tima, još od slučaja Mathieua Valbuene, kada ga je ucjenjivao snimkom seksa, zbog čega jedno vrijeme nije igrao za Francusku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi