Piše se Benzema, a čita "najbolji na svijetu": Francuz opet sjajan, ali je unio veliki strah u Real

Zabio dva gola

Piše se Benzema, a čita "najbolji na svijetu": Francuz opet sjajan, ali je unio veliki strah u Real

Admin Čaušević

Karim Benzema je odigrao još jednu sjajnu utakmicu te potvrdio da se nalazi u životnoj formi.

Real Madrid je u posljednjem kolu 28. kola La Lige gostovao Mallorci te je na Benzeminim krilima stigao do uvjerljive pobjede 0:3.

Poslije relativno mirnog prvog poluvremena bez značajnih uzbuđenja gosti iz španske prijestolnice su u nastavku tri puta tresli mrežu.

Do vodstva su stigli u 55. minuti. Jedna oduzeta lopta stiže do Benzema koji nesebično upošlava Viniciusa, a Brazilac nije imao problema da zatrese mrežu.

U 76. minuti Benzema je zabio drugi gol za Real nakon što je opravdano dosuđen za penal za goste.

Svoj drugi gol na meču sjajni Francuz postiže u 82. minuti kada je na asistenciju Marcela prekrasno zabio gol glavom. Gol pogledajte ovdje.

Oglasi

Ipak, nekoliko minuta kasniej Benzema je unio veliki strah u Real Madrid jer je u jednom trenutku sjeo na teren i nije mogao nastaviti meč.

Pošto je Carlo Ancelotti izvršio svih pet mečeva Los Blancosi su posljednje minute meča odigrali s igračem manje.

Kraljevi za vikend igraju El Clasico i odsustvo Benzeme u susretu protiv zahuktale Barcelone bi sigurno bilo nenadoknadiv gubitak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Real sada ima +10 u odnosu na drugoplasiranu Sevillu, ali se kući vraća gorkog okusa zbog povrede možda i najboljeg igrača svijeta u ovom trenutku.

Benzema je do sada zabio 21 gol i upisao 11 asistencija u prvenstvu. U oba segmenta je najbolji u La Ligi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Uz LewGol najbolji napadac sveta ali je bavarska masina ispred
3 17
Meha78
Daleko najbolji napadač na Planeti!!!
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti