Real Hazardu za svaku minutu plaća 70.000 eura, ni Ancelottijeva 'prijetnja' nije ga otjerala

Belgijac odlučan da ostane do kraja ugovora

Real Hazardu za svaku minutu plaća 70.000 eura, ni Ancelottijeva 'prijetnja' nije ga otjerala

E. Škorić

Carlo Ancelotti je navodno obavijestio Edena Hazarda da će se njegova minutaža u Real Madridu još više smanjiti sljedeće sezone.

Belgijski bivši reprezentativac imao je burne trenutke u Realu otkako je 2019. godine prešao iz Chelseaja za preko 110 miliona eura. Povrede su pokvarile njegov utjecaj u klubu i uglavnom je igrao kao rezervista, naročito prošle sezone, kada je u rijetkim situacijama dobijao priliku za igru.

Hazard se pojavio samo 10 puta u takmičarskim mečevima ove sezone, počevši samo četiri puta. Prema Diario AS , Ancelotti je rekao 32-godišnjaku da će igrati još manje sljedeće sezone, koja će mu vjerovatno biti posljednja na Santiago Bernabeu.

Vjeruje se da Real Madrid želi ukloniti Hazarda sa svoje platne liste, ali on je odlučan ostati čak i nakon Ancelottijeve odluke. Ranije ove sezone, bivši krilni napadač Chelseaja priznao je da nije bio u dogovoru s italijanskim taktičarem.

"Postoji poštovanje između Ancelottija i mene. Ali, neću reći da razgovaramo jedan s drugim jer ne razgovaramo. Ali poštovanja će uvijek biti".

Hazardu je zagarantovana plata od 28 miliona eura bruto za narednu sezonu, bez obzira koliko minuta proveo na terenu.

Oglasi

Koliko se na Belgijca Ancelotti "oslanja", najbolje govori činjenica da protiv Seville nije odigrao ni minute u 37. kolu La Lige iako je klub bio bez Benzeme, Asensija i Diaza u napadu.

Španski novinari izračunali su da mu plata po minuti iznosu 70.000 eura. Odigrao ih je ukupno samo 392, ali zaradio bogatstvo. Svoj jedini pogodak postigao je protiv Celtica u Ligi prvaka u 3:0 pobjedi u Glasgowu.

Hazard je ove sezone dobio svoj dio bonusa za osvajanje tri naslova koje je Real osvojio (Kup Kralja, evropski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo), odigravši ukupno 67 minuta u ta tri takmičenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hazard ne želi napustiti Madrid. Više voli, kao što je Gareth Bale učinio u svojoj posljednjoj sezoni, čekati da istekne ugvoor čak i ako rijetko igra, a zatim da odluči o svom sljedećem koraku od 2024. kada će imati 33 godine.

Eden je beznadan slučaj Reala, ali jednostavno klub ne zna šta da radi s njim. Jedno što može je da ga kažnjava tako što ne igra, a njemu je izgleda svejedno. On ima ono što mu po ugovoru pripada i može da bude miran...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi