Najbolji potez u karijeri Benzeme: Trojica su ga stjerala u ćošak, onda je uslijedilo "ponižavanje"

Sjajni Francuz

Najbolji potez u karijeri Benzeme: Trojica su ga stjerala u ćošak, onda je uslijedilo "ponižavanje"

A. Čaušević

Karima Benzema je uvijek krasio epitet vrhunskog napadača, međutim tek je posljednjih godina njegov kvalitet došao do izražaja.

Što stariji Benzema djeluje na terenu sve bolje što potvrđuje i njegova impresivna statistika iz ove sezone sa 43 postignuta gola na isto toliko mečeva.

Dojam je da je konačno Benzema izašao iz sjene većih zvijezda kao što je Cristiano Ronaldo, ali daleko od toga da i ranije nije imao magičnih poteza.

Na današnji dan 2017. godine izveo je možda i najbolji potez u svojoj karijeri. Bilo je to u revanš susretu polufinala Lige prvaka.

Real Madrid je prvi duel protiv Atletica dobio sa 3:0, ali u na Vicente Calderonu su se Los Blancosi našli u problemu mankon ranih golovam Saula i Griezmanna.

U finišu prvog poluvremena Isco je zabio za Real nakon što je sve uradio Benzema. Francuza su trojica igrača Atletica stjerala u ćošak, ali se Francuz uspio izvući iz teške pozicije.

"To je bio magični trenutak. Kada pogledate snimke. Sve je jasno da smo taj gol postigli zahvaljujući Benzemi", kazao je tadašnji trener Reala, Zinedine Zidane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mislim da su u pitanju talenta i samopouzdanje. Da budete sigurni u sebe. Bio je to veoma lijep potez koji se ne viđa svaki dan", prisjetio se Benzema.

Diego Godin, Stefan Savić i Gimenez su bili ti koji su Benzemu stjerali u ugao s namjerom da ga izguraju van teren, ali su na kraju samo poniženi...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ne zna ni on kako je ovo izveo,zato ovo vidiš jednom u karijeri od ovakvih polovnih igrača
0 13
Dragan_B
Čau mrzi Real a voli Benzemu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi