Real Madrid primjenio nepisano pravilo i donio najvažniju odluku o Benzemi

Francuz je prošle godine osvojio Zlatnu loptu

Real Madrid primjenio nepisano pravilo i donio najvažniju odluku o Benzemi

Admin Čaušević

Sama je završnica sezone i pred Real Madridom je nekoliko važnih odluka. Ona o Karimu Benzemi je već donesena izvještavaju mediji bliski Kraljevskom klubu.

Nakon što je dogovoren nastavak saradanje sa Tonijem Kroosom za najmanje još jednu sezonu, Karim Benzema će također naredne takmičarske sezone nastupati za klub gdje je proveo većinu svoje karijere.

Real je primjenio nepisano pravilo prema kojem osvajač Zlatne lopte automatski produžuje ugovor što znači da će Francuz i sljedeće sezone nositi dres Los Blancosa.

Benzema, koji će u decembru napuniti 36 godina, postigao je dogovor s predsjednikom, Florentinom Perezom koji je sjajnog napadača doveo još 2009. godine. To su uglednom listu AS potvrdili vrlo pouzdani klupski izvori.

S druge strane, iskusni golgeter je svjestan da će mu sljedeća biti posljednja sezona u Madridu. Francuz, koji će u svakom slučaju ostati vezan uz klub i nakon što završi sportsku karijeru, svjestan je da su pojačanja u napadu neophodna.

Dolazak Brazilca Endricka, koji je već potpisao za Real Madrid, neće biti aktivan do 2024. godine, ali Perez ne gubi iz vida druge napadačke opcije pa je za očekivati da već ovog ljeta Benzema dobije društvo u napadu.

Oglasi

Benzemina priča u Madridu, koja će trajati još godinu dana, do juna 2024., produžena je poslije tzv. 'Ballon d'Or klauzule', trofeja koji je Francuz dobio u dobi od 34 godine.

Francuz je prestižno priznanje dobio od France Footballa nakon što je predvodio Real Madrid u osvajanju 14. Lige prvaka, 35. Lige i 12. španskog Superkupa i 44 postignuta gola u tim takmičenjima, a njegov doprinos u osvajanju posljednje Lige prvaka bio je nevjerovatan.

Prošlog ljeta je imenovan za prvog kapitena ekipe s obzirom da je Marcelo napustio Kraljeve. To je svakako najveće moguće priznanje za bilo kojeg igrača kluba kakav je Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone uglavnom zbog povreda sjajni napadač igra nešto slabije, ali je u važnim mečevima bio na nivou kao što je to nedavno bilo u polufinalu Kupa kralja kada je eliminisana Barcelona ili u četvrtfinalu Lige prvaka prilikom izbacivanja Chelseaja.

Sa 640 mečeva u dresu Reala Benzema je drugi najbolji strijelac u historiji kluba uz postignutih 349 golova, vodeći je Ronaldo sa 450 golova iz 438 utakmica.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi