Scena Karima Benzeme sa treninga Reala dok posti obilazi svijet

Francuz praktikuje mjesec posta

Scena Karima Benzeme sa treninga Reala dok posti obilazi svijet

Admin Čaušević

Scena sa treninga Real Madrida sa Karimom Benzemom u glavnoj ulozi postala je viralna na društvenim mrežema. Sve iz razlog što Francuz praktikuje mjesec ramazan, odnosno usteže se od jela i pića od zore pa do zalaska sunca.

Benzema je vrlo vjerovatno najpoznatiji fudbaler musliman. Sjajni napadač posti svakog ramazana, a tako je i ovaj put.

Upravo iz tog razloga jedna scena sa treninga Reala na kojoj se može vidjeti osvajač Zlatne lopte sa bočicom vode u ruci je privukla veliku pažnju korisnika interneta.

Naime, kamere su snimile Benzemu kako u usta stavlja vodu, a zatim je promučka i ispljune. Slično radnji ispiranja usta prilikom uzimanja abdesta prije klanjanja namaza, odnosno djelimičnog čišćenja tijela prije molitve kod muslimana.

Prema islamskim propisima ovakvi i slični gestovi su dozvoljeni prilikom posta i to u slučajevima fizičkog napora što je svakako slučaj sa treninzima Reala.

Oglasi

Inače, Benzema je posebno nadahnut tokom ramazanskih dana. Tako je ove godine već zabio dva hat-tricka i to protiv Barcelone i Valladolida.

Naredni izazova za možda i najboljeg napadača današnjice je u srijedu kada Real u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka gostuje Chelseaju.

Prošle sezone su također za vrijeme ramazana snage odmjerila ova dva kluba, a Benzema je u dva meča Plavcima zabio ukupno četiri gola, ukljućujući hat-trick na Stamford Bridgeu.

Proteklih dana se dosta piše i o budućnosti 35-godišnjaka u dresu Reala. Sjajni golgeter je navodno već donio svoju odluku nakon ponude iz Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Karim Benzema je rekao 'ne' ponudi iz Saudijske Arabije. To je definitivna odluka. Ostat će u Real Madridu najmanje do ljeta 2024. godine i u to nema nikakve sumnje", navela je ugledna Marca.

Inače, neki mediji nagađaju da će Benzemina zamjena sljedeće sezone biti Roberto Firmino koji će na ljeto napustiti Liverpool.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi