Navijači Reala digli paniku zbog Benzeme, a onda objavljeno šta znači klauzula "Zlatna lopta"

Ne moraju više da se brinu

Navijači Reala digli paniku zbog Benzeme, a onda objavljeno šta znači klauzula "Zlatna lopta"

Endin Čaušević

Karim Benzema s Real Madridom ima ugovor do kraja ove sezone i navijači kraljevskog kluba su sve više zabrinutiji jer Francuz nije još uvijek produžio saradnju s Madriđanima, ali kako španski mediji pišu uopšte nemaju razloga za brigu jer jedna klauzula iz trenutnog Benzeminog ugovora sve rješava.

Benzema je i ove sezone daleko najbolji igrač Real Madrida, a iako ima već 35 godina jasno je da francuski napadač još uvijek može igrati na vrhunskom nivou.

No, ono što zabrinjava navijače kraljevskog kluba jeste činjenica da se već odavno uopšte ne spominje Benzemin ugovor koji ističe na kraju ove sezone niti da se vode pregovori oko nastavka saradnje.

Jasno je da oni ne žele da izgube Benzemu na takav način i pokušavaju da upale alarm čelnicima kluba, no kako pišu španski mediji ispostavilo se da uopšte nemaju nikakvog razloga za brigu.

Španski mediji objavili su da je Florentino Perez već ranije osigurao Benzemi ostanak na Santiago Bernabeu i da zbog toga nije ni potrebno da s Francuzom pregovaraju oko novog ugovora.

Madridski AS objavio je da je Benzemi automatski produžen ugovor s kraljevskim klubom i to zbog klauzule koju on ima u trenutnom ugovoru s Real Madridom.

Oglasi

Radi se o klauzulu "Zlatna lopta" koja se nalazi u ugovoru, a koja Benzemi donosi automatski produženje saradnje na još godinu dana ukoliko on osvoji ovu nagradu tokom tog ugovora.

Naravno, Benzema je Zlatnu loptu uspio da osvoji prošle godine čime je klauzula već aktivirana i više nema dileme da li ćemo francuskog napadača gledati i naredne sezone u dresu Kraljeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Benzema će tako s Real Madridom produžiti saradnju na još godinu dana i uskoro se očekuju zvanična potvrda iz kluba da njihov kapiten i najbolji igrač ostaje u Madridu na još najmanje jednu sezonu.

Iako je ove sezone imao problema s povredama Benzema je uspio na dosadašnjih 35 mečeva u svim takmičenjima zabiti 26 golova i dodati još šest asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi