Tako bezdušno i hladnokrvno: Objavljena rečenica s kojom su Francuzi dotukli Benzemu

Ljekar reprezentacije otkrio detalje

Tako bezdušno i hladnokrvno: Objavljena rečenica s kojom su Francuzi dotukli Benzemu

Admin Čaušević

Karim Benzema nije dočekao trenutuk da osvoji ono što mu nedostaje. U svojim vitrinama ima Zlatnu loptu, pet Liga prvaka, ali ne i Svjetsko prvenstvo. Posljednja prilika mu je bio Mundijal u Kataru gdje na kraju nije ni zaigrao.

Zvanični razlog Benzeminog odsustva je povreda koju je zadobio neposredno pred početak turnira pa se morao vratiti u Španiju iako je već bio doputovao u Katar.

Ipak kako je turnir odmicao na vidjelo je postepno isplivavao prljavi veš i ticao se Benzeme i lošeg odnosa većine reprezentativnih kolega prema njemu.

Nakon što su Francuzi završili na drugom mjestu poslije poraza od Argentine Benzema je donio radikalan potez te se oprostio od dresa Trikolora.

Napadač Reala je bo nepoželjan kod većine igrača, a detalji koje je ispričao doktor reprezentacije Franck Le Gall govore da je praktično Benzema otjeran iz kampa.

Naime, u noći kada je povrijđen Didier Deschamps i Le Gall su otišli u Benzeminu sobu, a zadatak da prenese poruku napadu dobio je doktor.

Oglasi

"Žao mi je Karime, ali moraš ići", rečenica je koju je izgovorio Le Gall, a Deschamps je sve posmatrao i nije prigovarao.

Benzema nije želio praviti scene, spakovao je kofere te u tišini napustio kamp i zaputio se u Madrid, ali još gora stvar za njega je stigla nekoliko dana kasnije.

Naime, sjajnom napadaču se javio Le Gall i poručio mu da poruka koju je dobio u hotelskoj sobi nije bila ništa drugo nego Deschampsovo naređenje da napusti reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Poslije su pokušali da se izglede odnosi, reagovao je i predsjendik Francuske Emmanuel Macron koji je poslao svoj avion po Benzemu da doputuje na finele, ali osvajač Zlatne lopte je to odbio.

Benzema je na kraju prekinuo sve odnose sa članovima reprezentacije te sa većinom igrača. Dobar broj je njih otprtio i na Instagramu, tačnije spasila su se samo petorica i to Eduardo Camavinga, Kylian Mbappe, Raphael Varane, Marcus Thuram i Aurelien Tchouameni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti