Ipak nije kraj: Postoji jedan način da se Benzema vrati u reprezentaciju Francuske
Benzema će se vratiti u reprezentaciju, samo ako jedan čovjek dođe na mjesto selektora.

Koliko je to realno?

Ipak nije kraj: Postoji jedan način da se Benzema vrati u reprezentaciju Francuske

Eldar Ganibegović

Nepuna 24 sata nakon što je završeno Svjetsko prvenstvo u Kataru, Karim Benzema odlučio je da objavi kraj reprezentativne karijere, no čini se da ipak postoji jedan način da opet zaigra u dresu Galskih Pijetlova.

Prije dva dana reprezentacija Francuske igrala je finale Svjetskog prvenstva u kojem je izgubila od Argentine.

Na spisku pozvanih fudbalera za ovaj Mundijal bio je i Karim Benzema, no njegov nastup u Kataru spriječila je povreda.

Nepuna 24 sata nakon finala, fudbaler Real Madrida odlučio je da se oprosti od reprezentacije svoje zemlje.

Ipak, čini se da postoji način da se osvajač Zlatne lopte iz 2022. godine vrati u nacionalni tim, no pitanje je koliko je realno da se to dogodi, barem dok je Karim još u punoj snazi.

Oglasi

Novinari Footmercatoa najavljuju da bi napadač Real Madrida mogao da se vrati u reprezentaciju, uz jedan uslov. Konkretno, Benzema bi bio spreman da preispita svoju odluku ako Zinedine Zidane postane selektor Francuske, umjesto Didiera Deschampsa.

Benzema i Zidane su radili zajedno u Real Madridu i njih dvojica se odlično slažu. Ova opcija postoji, s obzirom na to da Deschampsu ugovor ističe krajem decembra i da još nije jasno da li će ga produžiti.

Ako Didier Deschamps odbije nastavak saradnje, Zinedine Zidane ima velike šanse da postane selektor Francuske, što bi vjerovatno značilo i Benzemin povratak.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Benzema je u dresu Francuske do sada skupio 97 utakmica i postigao ukupno 37 pogodaka.

Nije bio član ekipe koja je u Rusiji postala prvak svijeta, no 2021. godine podigao je trofej pobjednika Lige nacija. 

Top Komentari

zak84
Pa koga vise briga za ovog pedofila? Za muslimana na baterije..... Sta Si se umislio smardu jedan..... Nemas mjesta svejedno U timu.. tvoje je proslo...... Ostarilo se I hajd zdravo.....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti