Petorica se "izvukla": Benzema se osvetio svima koji su ga ponizili u Francuskoj!

Nastavlja se tihi rat

Petorica se "izvukla": Benzema se osvetio svima koji su ga ponizili u Francuskoj!

Admin Čaušević

Karim Benzema ne zaboravlja šta su mu uradili dosadašnji reprezentativni saigrači. Odlučio je da napravi zaokret i da se osveti svima onim koji ga nisu željeli među Trikolorima. U očima napadača Reala spasila su se samo petorica igrača.

Iza Benzeme je jedan od najtežih perioda u životu. Nakon što je zbog povrede otpao sa Svjetskog prvenstva, poslije okončanog Mundijala odlučio je i da digne sidro i kaže zbogom Trikolorima.

Proteklih sedmica su se pojavile razne informacije o tome kako je Benzema bio nepoželjan u taboru Galskih pijetlova te da su ga mnogi njegovi saigrači zapravo otjerali iz reprezentacije i da su sa oduševljenjem dočekali njegovu povredu.

Internetom je počeo i kružiti snimak sa okupljanja reprezentacije na kojem se jasno vidi da Hugo Lloris i Antoine Griezmann uopšte nisu oduševljenjim Benzenimim dolaskom kada ga je najavio Didier Deschamps.

Golman i napadač su bili za Benzenimo odstravnjivanje iz ekipe, a na kraju je osvajač Zlatne lopte sam otpao zbog povrede pa i nije zaigrao u Kataru.

Oglasi

Tokom turnira se pojavljivala vijest da se Benzema vrati na turnir kako se oporavio od povrede, međutim i ta opcija je otpala. Štaviše, sjajni napadač je odbio i poziv da prisustvuje finalu.

Radikalnu odluku je donio dan nakon okočanja Mundijal tako što je saopštio povlačenje iz reprezentacija te se nema namjeru vraćati dok je selektor Deschamps.

"Uložio sam trud i napravio greške koje je trebalo da napravim da bih bio tu gdje sam danas i ponosan sam na to! Napisao sam svoju priču, a naša se završava", napisao je Benzema na društvenim mrežama.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CmWkqAaI-ly/[/instagram]

Tri dana kasnije odlučio se i za osvetnički potez prema većini dosadašnjih saigrača. Očigledno je da ga ništa o njima ne zanima, a i izuzetak su samo petorica igrača.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Naime, Benzema je otpratio sve dosadašnje reprezentativne kolege sa Instagrama, a izuzetak su samo petorica igrača i to Eduardo Camavinga, Kylian Mbappe, Raphael Varane, Marcus Thuram i Aurelien Tchouameni.

Jasno je da se 35-godišnjak odlučio za novo poglavlje u životu i to daleko od reprezentacije Francuske gdje očigledno nikad nije bio ni dobrodošao.

Top Komentari

denimen9
Mosa RMCF
2 3
user1648466677
Benzy jedan od skromnijih majstora ove igre moze ti se majstore!!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi