Šokantni snimci Benzeme iz svlačionice: Francuz očitao lekciju svim "mlakonjama" u svijetu fudbala

Video je uznemirujući

Šokantni snimci Benzeme iz svlačionice: Francuz očitao lekciju svim "mlakonjama" u svijetu fudbala

Admin Čaušević

Fudblaski svijet je prepun simulatora, posebno se to odnosi na neke od najvećih zvijezda koji na bilo kakav kontakt padaju uz nadu da će iznuditi faul. Svim takvim igračima u srijedu navačer lekciju je očitao Karim Benzema.

Benzema je bio strijelac u pobjedi Reala nad Rayom Vallecanom sa 2:1 što znači da je sjajni Francuz postigao najmanje 30 golova u četiri od posljednjih pet sezona.

Iskusni golgeter zaista igra fantastično i jedan je od najboljih igrača Reala, iako su ga ove sezone unazadile određene povrede.

Međutim, kako je to igrati povrijeđen skoro cijeli meč Benzema je na savršen način pokazao protiv Raya Vallecana.

Iako je u 10. minuti igre dobio dobio opasan udarac u stopalo to ga nije zaustavilo da kasnije postigne gol i na terenu provede svih 90 minuta.

Kada je ušao u svlačionicu i skinuo kopačku uslijedio je šokantan prizor. Benzemina desno stopalo je bilo prepuno krvi nakon što ga je jedan od rivala tokom meča nagazio kramponom.

Oglasi

Na licu mjesta je ljekarska služba Reala sa pet šavova ušila duboki rez, a Benzema je otišao kući kao da se ništa nije desilo.

Fotografiju i kratki video osjetljivog sadržaja možete pogledati ovdje.

Mnogi su složni reći da su moderni fudbaleri jako osjetljivi, pogotovo se to odnosi na mlađe generacije i da rijetko koji zna stisnuti zube.

Možda bi se u budućnosti trebali ugledati na Benzema koji je na savršen način pokazao kako odigrati povrijeđen cijeli meč, a da se ne uputi riječ ni protivniku, ali ni sudiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, osvajač Zlatne lopte uopšte nije ljubitelj današnjeg fudbala za kojeg je još prošle godine kazao da je postao sport statistike. 

"Više se ne zamaramo gledanjem što tko radi na terenu, samo tko je zabio. I sutradan ga smatramo najboljim. Događalo mi se: ako ne igram dobro, ali zabijem, onda me vide kao najboljeg. Ne volim baš ovakav nogomet, ali bit će toga sve više. To je postao sport u kojem se gleda statistika", rekao je jedan od najboljih napadača 21. stoljeća.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi