Dan koji je poznati klub dugo čekao: Na mjestu kultnog stadiona napravili su dom kao iz bajke
FOTO: Guliverimage

Izgleda veličanstveno

Dan koji je poznati klub dugo čekao: Na mjestu kultnog stadiona napravili su dom kao iz bajke

Haris Zilić

Mnogi klubovi u Evropi prate trendove gradnje modernih stadiona. Pojedinim klubovima to teško pada jer se moraju rastati od stadiona gdje su odigrali velike utakmice i gdje ostavljaju brojne uspomene.

U julu ove godien novi dom je dobio i jedan od poznatijih njemačkih klubova Karlsruhe SC koji je danas član Cvajte.

Na mjestu starog Wildparkstadion izgrađen je moderni Stadion BBBank Wildpark kapaciteta 34.302 sjedeća mjesta.

Stadion su otvorili sredinom jula prijateljskom utamimcom protiv Liverpoola.

U Karlsruheru su decenijama čekali izgradnju novog stadiona, a sve se pokrenulo prije osam godina kada je počela izgradnja i to na mjestu starog stadiona.

Gradilo se laganim tempom jer su se paralelno igrale utakmice pa su određene tribine morale biti zatvorene zbog izgradnje.

Oglasi

Nakon dugo čekanja navijači ovog njemačkog kluba napokon imaju svoj prelijepi dom koji izgleda kao iz bajke.

Nalazi se van centra grada, a pored su izgrađeni pomoćni terenu, kao i veliki parking. Kompleks se nalazi u blizini šume i gradskih parkova.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Karlsruher SC osnovan je daleke 1894. godine, a u vitirnama imaju jednu titulu prvaka Njemačka i dva trofeja u Kupu Njemačke, dok su 1996. godine osvojili Intertoto Kup.

Kroz klub se poršla mnoga poznata imena njemačkog i evropskog fudbala kao što su Thomas Hasler, Dennis Aogo, Lars Stindl, naš Zlatan Bajramović, zatim Jens Nowotny, Mehmet Scholl, Oliver Kahn, Mirko Slomka, Joachim low, Heinz Baas, Jorg Berger...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti