NK Čelik podnio tužbu protiv Grada Zenica

Zbog nepoštivanja Sporazuma

NK Čelik podnio tužbu protiv Grada Zenica

M. Šljivak

NK Čelik podnio je tužbu protiv Grada Zenica.

Razlog tužbe je neizvršavanje obaveza gradske uprave u smislu prebacivanja novčanih sredstava prikupljenih od najma poslovnih prostora na stadionu Bilino polje.

Grad Zenica je od početka ove godine protuvpravno zadržao sredstva u iznosu od nešto preko 74.000 KM i NK Čelik je putem suda odlučio tražiti svoj novac.

Iz NK Čelik su se oglasili saopštenjem i naveli su da je podnijeta tužba protiv Grada Zenice

"Zbog činjenice da Gradska uprava Grada Zenica nastavlja kršiti potpisani Sporazum o međusobnoj saradnji koji ima s NK Čelik Zenica, klub je radi zaštite svojih prava danas podnio tužbu protiv Grada Zenica.

[facebook]https://www.facebook.com/nkcelik.ba/posts/2553465018293312[/facebook]

Podsjećamo, protivno Sporazumu o međusobnoj saradnji, Gradska uprava ne izvršava svoje obaveze u smislu prebacivanja novčanih sredstava prikupljenih od najma poslovnih prostora u stadionu Bilino polje čime je Grad Zenica od početka 2021. godine s današnjim danom protupravno zadržao sredstva u iznosu 74.039,20 KM koja pripadaju našem klubu. Iako smo se u klubu nadali i čvrsto vjerovali da će u Gradskoj upravi Grada Zenica prevladati razum, nažalost, nakon ignoriranja nekoliko pismenih i javnih opomena, te klupskog prijedloga za izmjenom sporazuma, prisiljeni smo se svim dozvoljenim sredstvima boriti za ono što pripada našem klubu.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Izražavamo žalost zbog razvoja ove situacije, ali i spremnost da se izborimo sa svim preprekama koje stoje na ovom procesu oporavka i stabilizacije našeg kluba.

Klub će svakako transparentno izvještavati članove i javnost o toku sudskog postupka", saopšteno je iz NK Čelik.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Zenicanin
Napokon.
8 0
user1571956549
Pa glasali ste za Fudu , sta je sad rec?
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi